Bigamista Rath mravokárcem

Středeční jednání v Poslanecké sněmovně se opět proměnilo v pouťové divadlo. Při tomto jednání Sněmovny se dostalo v debatě i na přítelkyně zúčastněných ochotníků (politiků). Poslanec, středočeský hejtman, podnikatel ve zdravotnictví a sběratel předraženého umění David Rath (ČSSD) vzkázal premiérovi Petru Nečasovi (ODS), aby se zabýval svými přítelkyněmi a udělal si pořádek ve vlastní rodině.

Ono představení proběhlo v diskuzi k předloze, která má snížit úhrady zdravotních pojišťoven za určité léky. Gubernátor Středočeského kraje David Rath zkritizoval Tomáše Julínka, bývalého ministra zdravotnictví a jeho náměstka a současného poslance Marka Šnajdra. Přeci jenom, je to práce opozice, aby kritizovala vládu a má se jednat o konstruktivní kritiku. Ale ona konstruktivní kritika znamená v našich luzích a hájích výlevy vulgarismů, osobní urážky jak zúčastněných ochotníků, tak jejich rodin.

"Pan premiér neustále mi tady za zády něco vypráví o přítelkyních. Pane premiére, vy jste zrovna ten poslední, který něco může vyprávět o přítelkyních. Běžte si na svůj úřad vlády se podívat, kdo je vaše přítelkyně, a udělat si pořádek doma v rodině, než abyste mě tady vyrušoval za zády takovými nemístnými poznámkami," řekl Rath Nečasovi, který při jeho proslovu seděl za ním.

Kritika soukromého života člověkem, který žije jako bigamista střídavě ve dvou rodinách může vzbuzovat jen trpný úsměv na tváři soudného člověka. Navíc, když tato kritika od nejznámějšího českého bigamisty je naprosto mimo mísu. Premiér Petr Nečas poukazoval, na zaujatost Davida Ratha, kdy jeho přítelkyně je provázána s farmaceutickými firmami a s Českou lékařskou komorou (viz.níže)

Kromě jiného, se David Rath pustil pro změnu a zpestření onoho divadelního vystoupení do dvou vévéčkařů - Víta Bárty a Radka Johna. Loutkový ministr vnitra John ve Sněmovně vysvětloval, proč stál časopis pro VZP, na jehož vydávání se v minulosti podílel, 120 milionů korun ročně. Hájil se tím, že smlouvu nevyjednával, pouze ji podepsal.

"Vy jste se přiznal, že máme místopředsedu vlády, který hrál bílého koně v kontraktu na 120 milionů. To jste na úrovni bezdomovce, který něco podepíše a potom zmizí a dostane za to zaplacenou večeři," prohlásil Rath.

Johna se zastal Bárta. Pravil, že "bigamista, který žije se dvěma ženami v jedné domácnosti", by si měl nejdřív zamést před vlastním prahem a napadl Ratha z prosazování farmaceutické lobby, neboť jeho přítelkyně byla svázána s různými farmaceutickými firmami a s Českou lékařskou komorou a označil středočeského hejtmana Ratha za ruského gubernátora. Připomněl Rathovi, že si nechává ve své obci stavět školu, jeho někdejší ministerskou návštěvu Saúdské Arábie, na kterou vzal nadřízeného své přítelkyně, která pracuje pro farmaceutickou společnost Zentiva. A označil Rathovo chování za prasárnu.

"Pokud mě pan ministr uráží jako ruského gubernátora, tak mi nezbývá říci, že urážky od Ferdy Mravence neberu vážně," opáčil Rath narážeje na Bártovy šátečky.

V současnosti Mandátový a imunitní výbor řeší urážku Davida Ratha, kterou směřoval na Kalouska, kdy Rath pronesl na adresu ministra financí Kalouska: "Pravděpodobně nejste úplně ve střízlivém stavu". Předloni se odehrála již zlidovělá rozprava gubernátora a bigamisty Ratha, který řekl, že ministr Kalousek všechny urazí a jde čerpat inspiraci do některé z náleven. Kalousek mu na to pouze suše odvětil, že on se sice občas opije, ale David Rath se chová jako debil, ale rozdíl je v tom, že z opilosti se člověk vyspí.

Na Rathova vystoupení ve sněmovně reagovali před několika měsíci poslanci TOP 09 a Starostů. Hrozili, že při jeho projevech budou poslankyně tohoto klubu odcházet z jednacího sálu. Každopádně tato středeční snaha o moralizování u úst mravokárce bigamisty Ratha působí více než směšně.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oldřich Vachala | sobota 5.2.2011 16:49 | karma článku: 30,81 | přečteno: 2394x
  • Další články autora

Oldřich Vachala

Souboj "Titánů"

18.3.2011 v 13:38 | Karma: 18,15

Oldřich Vachala

Blanický rytíř Jirka Paroubek

12.12.2010 v 12:00 | Karma: 33,16

Oldřich Vachala

Haškovi tři svatí na Hradě

10.12.2010 v 7:30 | Karma: 20,59

Oldřich Vachala

EU - bojovník za (svou) pravdu

9.11.2010 v 18:48 | Karma: 20,37