Volají do rádia lidé psychicky nezpůsobilí?

Poslouchat pravidelně rádio je za trest. Pravidelně se opakující písničky, stejné reklamy, optimistické hlasy moderátorů proložené názory posluchačů. Ti v mém soukromém žebříčku šíleností vedou.

Zabak Emil citi 5 stupinku... .

Jedno z našich lokálních rádií, sedm hodin ráno a pravidelná relace: Jak je u vás? A pravidelný posluchač: "Dobré ráno Blaníčku, tady žabák Emil (cože???) , hlásim se z Dolní/ Horní Lhoty, máme u nás pět stupínků a svítá." Další posluchačka: " Tady Blanička, u nás tři stupně, přeji všem slunéčkový den! " Nevím jak paní Blanička, ale já mám po téhle relaci slunéčkový den málokdy. Navíc když zavřu oči, vidím před sebou žabáka Emila. A to bych nikomu nepřál.

Jakékoliv jiné rádio a dopravní informace: "Dobrý den, tady agent Jirka (v tu chvíli si představuji Jamese Bonda, jak se neohroženě prodírá mezi dírami na D1, zuby drsně zaťaté, splnit svoji misi, kterou tentokrát je informovat ostatní řidiče), jedu mezi Horníma Popovicema a Velkým Střelištěm, za třetí zatáčkou grilujou, grilujou, dávejte si pozor! " Moderátor nadšeně děkuje agentu Jirkovi za info a já sháním atlas, abych zjistil, kde se koná grilovačka.

Pravidelná večerní relace na jednom z celostátních rádií. Kartářka vám za 70 Kč/minutu volání řekne absolutně vše o vaší budoucnosti. Volá posluchačka Markéta: "Dobrý den, mám 5 let vztah a nějak už to není ono, mohla byste mi poradit, zda to má cenu?" Kartářka: "Počkejte chvilku, podíváme se na to..." Je slyšet šustění karet a bižuterie, posluchačka dychtivě čeká, účet za volání naskakuje. A pak" Ano, už to tady vidím, ano dlouhodobý vztah, který se zhoršuje, hmmm.... hmmm... nevím nevím, jste spokojená? Asi moc ne, ano vidím tady třetí osobu...." -- "Jako myslíte, že někoho má?" "No to přesně nevím, ale někdo by se tady mohl objevit, ale asi bych to moc neviděla, ale určitě vám přeji hodně štěstí."   A s tím je hovor ukončen. Posluchačka poděkuje, chlap přijde večer domů, nic zlého netuše, dostane facku a je po vztahu. A to jen za 560 korun za osm minut hovoru. No nekupte to.

Na druhou stranu musím přiznat, že občas je to i k pobavení. Večerní písničky na přání a posluchač: " Chtěl bych zahrát písničku pro sebe a.... (v tu chvíli mu došli osoby) .... a pak taky pro celý váš kolektiv rádia Blaník, na shledanou." A moderátor? "Písničku samozřejmě posíláme ale jsme Evropa 2..."

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Úbl | pátek 16.7.2010 13:05 | karma článku: 40,82 | přečteno: 6978x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93