Óda na postel

Místo, kde strávíme třetinu našeho života. Což znamená, pokud se dožijeme 75 let, celých 25 let! Naše- a občas i cizí- postel.

Nejkrásnijší místo našeho života...

V souvislosti s tímto tématem se zeptejme : Nepodceňujeme my to spaní a postele trošku? Pro mnoho z nás je to něco samozřejmého, ale většina příjemných událostí v našem životě se děje právě v posteli:

Narodíme se... a kam s námi? No přeci do postele! První tajné sny, první lásky, kde nad nimi přemýšlíme? Před usnutím a v posteli! První a pak i další milování- většinou v posteli, nejlepší nápady, nejzásadnější rozhodnutí.... Nejlepší snídaně je též do postele, nejlépe vychutnaná knížka také tam... .

Pojďme si udělat krátkou exkutrzi do historie:

Jako nejvýznačnější ze všech vynálezů v historii lidstva je uváděn oheň. Což je ale velký omyl. Ve chvíli, kdy se naši předchůdci přestěhovali do jeskyně, aby měli střechu nad hlavou, si poprvé vystlali zem něčím měkčím, čímž vynalezli přechůdce našich postelí. A až na základě toho se naučili rozdělávat oheň, aby jim bylo v noci teplo! A co teprve Římská říše? Vyhoupla se na výsluní dějin jen díky tomu, že Římané v postelích nejen spali, ale i jedli. Tím pádem měli více skvělých nápadů a s přehledem ostatní civilizace válcovali. Naneštěstí se později začali v postelích i vraždit, což znamenalo konec této jinak vcelku sympatické říše.

Co z toho vyplývá pro nás? Položme si každé ráno otázku: Má vůbec cenu z postele vylézat a vydávat se všanc venkovním nebezpečenstvím? Odpovíte-li si ne, nevylézejte, ona si vás budoucnost najde i tak.

 

Autor není prodavačem nábytku ani obchodním manažerem obchodního domu IKEA.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Úbl | středa 10.2.2010 21:16 | karma článku: 13,00 | přečteno: 1104x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93