O ruských dívkách a českých chlapcích

Potká- li chlapec dívku, je vždy otázkou, jak se vztah bude vyvíjet a jak dopadne. Potká-li český chlapec dívku ruskou, nejsou už vůbec žádné otázky. Obzvlášť ohledně jeho života.

Shodou okolností máme ve svém okolí dva kamarády, kteří si našli ruské přítelkyně. První kamarád potkal ruskou slečnu v Čechách. Byl s námi v Řecku na Erasmu, v Nepálu, na Islandu. Při plánování letošního treku byl jistým účastníkem. Pak nadhodil, že má novou slečnu, že je skvělá a z Ruska. Pak se čtyři měsíce neozval. Na sraz, kde se domlouvala cesta a letenky, dorazil se slečnou. Při příchodu potvrdil, že určitě jede a slečna ho podporovala. Tím pádem nás trošku překvapila verze číslo dvě (takzvaná třípivová), kdy nám oznámili, že slečna jede s ním.  To ale nebylo nic proti tomu, jak nás zaskočila verze číslo tři (takzvaná šestipivová), kdy nám ruská dívka oznámila, že nechápe, proč jedeme do Nepálu a že si myslí, že bychom měli jet všichni na Kavkaz. Hospoda ztichla. Chmurně jsme upřeli své pohledy do piv a ještě chmurněji se napili.  Těsně po této akci byla Ruska požádána o ruku (přesněji: rozhodla se, že chce být požádána), kamarád koupil byt a termín svatby byl stanoven na první víkend po našem odletu.

Druhý si přivedl slečnu z Ruska. Ještě naposledy s námi jel na lyže, kde večery trávil na skypu a chatováním. Když jsme mu sebrali mobil i tablet, skoro nás zabil. Další rok už nejel, lyžování už ho nebavilo. Ale koupil nový velký byt. Další rok opět nejel, lyžování ho nadále nebavilo. Místo toho slečna otěhotněla a on koupil nový velký barák. Pokud to takto půjde dále, lyžování ho i nadále nebude bavit a on příští rok koupí letiště. Nebo zámek. Nebo Pražský hrad.

Prováděli jsme mezinárodní výzkumy, organizovali workshopy, přednášeli na kongresech, dělali brutální brainstormingy, ale stejně jsme nenašli odpověď na otázku:  Jak to ty ruský holky dělají?

Článek je součástí připravovaného deníku z Kanchenjunga treku a vyjadřuje pouze subjektivní pocity autora. Jakákoliv podobnost s živými- či teď už možná mrtvými- osobami je čistě náhodná.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Úbl | středa 1.4.2015 13:03 | karma článku: 24,09 | přečteno: 2508x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93