Martina Sáblíková a MČR v rychlobruslení

"... a mistryně světa a dvojnásobná vítězka Světového poháru přijíždí do cíle, protíná cílovou pásku a pomalu zpomaluje. Míjí kachnu, pod ledem jí fandí kapr a brzdí u kupy sněhu, kterou si sama odházela z dráhy... ."

MCR v rychlobruslení na rybníku CernýLuboš Pavlíeek, CTK

Asi tak nějak by mohl vypadat komentář z právě proběhnuvšího mistrovství republiky v rychlobruslení, které se uskutečnilo na rybníku Černý kdesi v lesích. Otázka je: Je to tak správně? Česká republika nemá příliš sportovních odvětví, ve kterých by dlouhodobě dokázala dominovat. Když tak nad tím nyní přemýšlím, žádně jiné mě vlastně ani nenapadá. Dovedu si představit situaci, kdy by se o tomto našem šampionátu dozvěděl štáb jakékoliv zahraniční televize a natočil velmi vtipnou reportáž, kde by udělal rozhovor s Martinou Sáblíkovou  o tom, jak se jí dneska odhazuje sníh, zda si troufá na světový rekord a jestli se nebojí proboření. Závěr této reportáže by byla scéna, kde antidopingoví komisaři odebírají závodníkům vzorky někde v přilehlé vesnici- nejspíše je nějaký místní starousedlík pustil do obýváku.

 Samozřejmě znám nejčastější protiargument odpůrců stavby nové haly: Rychlobruslení u nás zdaleka není rozšířený sport a stavba nového stánku je tedy vyhozováním peněz z okna. Ale tohoto šampionátu se zúčastnilo již přes šedesát závodníků a jejich počet neustále roste. Navíc si jak Martina Sáblíková i její trenér Petr Novák za tuto neuvěřitelnou snahu něco takového minimálně zaslouží. Koneckonců, na příští olympiádě jí budeme fandit všichni... .

Do té doby má šanci stát se naprosto nesmrtelnou: může být opravdu ale opravdu první rychlobrusařskou mistryní světa, která se během závodu utopila.

Článek na: http://sport.idnes.cz/svetovy-unikat-sablikova-jela-doma-o-titul-jak-pred-120-lety-pne-/sporty.asp?c=A090105_143752_sporty_rou

Video: http://cz.youtube.com/watch?v=-U3hERaKU-c

Autor: Martin Úbl | pondělí 5.1.2009 20:16 | karma článku: 36,79 | přečteno: 5330x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93