Kouzlo JV Asie v našich příhraničních vesničkách

Na našich hranicích funguje kouzlo. Z malebné německé vesnice se při vstupu na naše území nedostanete do Česka, ale přímo skočíte do Jihovýchodní Asie s tím nejhorším, co nabízí.

A to kvalitní služby typu Wechselstube, Night Club, Cigaretten, Alcohol nebo Casino. Spojuje je míra nevkusu a gramatické chyby v několika jazycích. Strážný, Potůčky, Železná Ruda, Folmava, Hřensko, Alžbětín a další... to jsou místa, kde sice funguje lokální podnikání, ale poněkud na jiných principech.

Co osobně oceňuji, je míra kreativity v rámci názvů a propagace těchto podniků. Tak například noční kluby preferují cizokrajně znějící jména. A tak máme Charlotte, Anette, Steffi, Danielle, Franceska atd. Zajímavé je, že třeba Noční klub Lorenz jsem ještě neviděl. A návštěvníci, kteří chtějí zažít to, co jinde určitě nezažijí, jsou lákáni atraktivními cedulemi. Moje nejoblíbenější jsou tyto dvě:

"Jeder Mittwoch neue Madchen"

"Heute Abend viele Spass"

Když vezmeme v potaz, že tyto vesnice leží většinou v pěkném horském prostředí, tak se není čemu divit, že se poslední zastánce folkloru zabil před pěti lety.

Trpaslíci v zimě

Další věcí, která je poměrně překvapující, je statistický výskyt trpaslíků na jeden metr čtvereční. Člověk by si myslel, že každý německý baráček jich už má na zahradě alespoň padesát, ale zřejmě stále ne. A tak trpaslíci stojí, dívají se na silnici a na jejich tvářích je vidět, že zažívají dost bolesti. 

Vedle nich je pak přibližně tři tisíce budek na ptáčky, kteří se zřejmě provinili nějakým strašným zločinem, protože jinak by je tam přece nechtěl nikdo uvěznit.

Dresy Messiho s různým počtem proužků pak osvětluje svit kasin zastřešující celou tuto specifickou podívanou.

Rád bych psal dál, ale už se blíží odpoledne, a jak už víte, tak:

"Heute Abend, viele Spass! " 

Vítejte!

 

Autor: Martin Úbl | pondělí 29.4.2019 13:01 | karma článku: 21,31 | přečteno: 786x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93