Pokrytecké mlčení světa k vraždění civilních obětí z řad Židů

Zatímco se dnes v naší zemi zabýváme především strachem o své pohodlí a životní úroveň, jsou na světě země, kde si nikdo nemůže být jistý nejen veškerým majetkem, ale ani životem svým a svých dětí.

Mnohé oběti násilí a teroristických činů mají v Evropě podporu převážně a levicově orientovaných lidí, těší se pomoci a soucitu lidskoprávních organizací i mnohých vlád. Na Izrael však mnohdy stejní lidé a stejné organizace hledí jako na nepřítele lidstva, ačkoliv Izrael čelí neustálým útokům a vraždění civilistů každým dnem po mnoho let. Je paradoxní, že často právě ti, kdo halasně podporují boj palestinského lidu proti Izraeli, stejně hlasitě nyní volají po střílení muslimských žen a dětí, které prchají před nelidskými režimy a smrtí.

Je mnoho pokrytectví v lidském soucitu stavěném navenek. Zatímco po atentátech v Paříži se zdvihla obrovská vlna celosvětové solidarity, zabité židovské děti zůstávají pod rozlišovací schopností evropských intelektuálů i politických elit. K hanebné lhostejnosti vůči utrpení Izraelců se přidává i vlna skandálních bojkotů, z nichž ty akademické popírají smysl univerzit a vzdělanosti takové, jak je definována již od středověku. Ty hospodářské pak poškozují nejen židovské, ale i palestinské podnikatele a zaměstnance.

My veřejně a zcela otevřeně vyjadřujeme Státu Izrael solidaritu a podporu. Současně apelujeme na spoluobčany, aby se nenechali manipulovat ani ke zjevnému, ani ke skrytému protižidovskému smýšlení. Atentáty páchané na civilní oběti v Izraeli jsou atentáty na lidskost a týkají se každého z nás.

 

Věra Tydlitátová

Autor: Věra Tydlitátová | neděle 18.10.2015 11:03 | karma článku: 33,23 | přečteno: 984x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27

Věra Tydlitátová

Po volbách

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54