Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Matouš 26:52 "...všichni, kdo se chápou meče, mečem zajdou." Izrael postavil svůj stát na boji s islámem a na postupném záboru muslimské půdy, a pátrat, jestli se o roztočení kolotoče násilí více zasloužil muftí nebo sionističtí teroristé z Irgunu je z dnešního pohledu už zbytečné. 

izraelské civilní oběti jsou stejně nešťastné jako ty palestinské v Gaze, jako 500.000 iráckých dětských obětí během operace Pouštní bouře (které tak šmahem kategorizovala jako "stojící za výsledek operace" sionistka Madla Albright), jako ty desetitisíce mrtvých v Libyi a statisíce v Sýrii a tisíce na Ukrajině. 

Takže vážená doktorko, váš článek je pokrytecký a rasistický neb povyšuje jedny oběti násilí nad jiné a to je nepřijatelné.

0 0
možnosti
Foto

Není zde trochu rozpor v tom, že na jednu stranu říkáte, že "Mnohé oběti násilí a teroristických činů mají v Evropě podporu převážně a levicově orientovaných lidí, těší se pomoci a soucitu lidskoprávních organizací i mnohých vlád. Na Izrael však mnohdy stejní lidé a stejné organizace hledí jako na nepřítele lidstva" a současně že "právě ti, kdo halasně podporují boj palestinského lidu proti Izraeli, stejně hlasitě nyní volají po střílení muslimských žen a dětí, které prchají před nelidskými režimy a smrtí" (což výše zmínění lidé ve skutečnosti nedělají)?

Samozřejmě, že mohou existovat lidé, kteří "halasně podporují boj palestinského lidu proti Izraeli, stejně hlasitě nyní volají po střílení muslimských žen a dětí, které prchají před nelidskými režimy a smrtí", ale po pravdě řečeno jsem na žádné takové zatím nenatrefil. Zato jsem častokrát natrefil lidi, kteří se halasně staví proti uprchlíkům prchajícím před lenidskými režimy a smrtí a stejně halasně podporují Izrael - například Miloš Zeman a lidé z IVČRN (a v komentáři pod článkem se tímto způsobem ukázkově projevil komentátor Jiří Svoboda).

Tím vším nechci říci, že by si oběti teroristických útoků v Izraeli nezasloužily solidaritu stejně, jako všechny ostatní oběti násilí na celém světě, jen upozorňuji, že realita pokud jde o halasné fanoušky Izraele je poněkud jiná, než píšete.

0 0
možnosti
JR

J22a57r43a 73R39a59n56k

18. 10. 2015 23:05

Diky a karmaR^

0 0
možnosti
Foto

Dávám Vám velkou karmu, autorko, nicméně se domnívám, že se ten náš svět obrací někam, odkud nebude rozumného východiska.

1 0
možnosti
JS

Autorko, jste rozpolcená osobnost. Jednou stojíte na arabské straně barikády, podruhé na židovské straně barikády. V jednom blogu vášnivě hájíte arabské uprchlíky, ve druhém dštíte na Araby síru. Já jsem konzistentní. Vždy budu hájit židovský národ proti Arabům. A vy si vyberte už konečně jednu stranu konfliktu. Jinak vám nevěřím ani nos mezi očima. ;-€

3 0
možnosti
AK

To je ukázkové pokrytectví paní autorky, pokud stojí Arabové proti gójům, tak je to v pořádku, nedejbože, ale aby stáli proti "vyvoleným".

2 0
možnosti
AK

Asi by to bylo jiné, kdyby Izrael současně nevraždil mnohonásobně více palestinských Arabů.

1 7
možnosti
Foto

Zkusme si namodelovat situaci, pane.

Půjdete si klidně po městě, v němž jste se narodil, stejně jako Váš otec i dědeček. Já půjdu proti Vám. Vůbec Vás neznám, nikdy jsem Vás neviděl a jenom matně vím, že se modlíte k jinému Bohu. Těsně vedle Vás vytáhnu nůž a vrazím Vám jej do žeber. Vy, v rámci ochrany, případně Váš doprovod, mě okamžitě zastřelí.

Opravdu jste hnusný vrah?

2 0
možnosti
PS

Karma! Škoda , že nemohu přijít, ale stoprocentně souhlasím. Útoky na civilní obyvatelstvo jsou obyčejné vraždy a palestinský fanatismus je nejšílenější perverze protestu.  Je ostuda, že celý svět kritizuje Izrael za obranu svých občanů a právo na život. Je ostuda, že některé evropské státy uznali palestinský stát. Je ostudné, když lidé, obhajující islám a palestinu nadávají ostatním do nacistů, ale na obranu Židovského národa, který od nacistů zažil neskutečné útrapy, se neozvou a podporují palestince, kteří šíří násilí, útoky a nehodlají podpořit mír v oblasti.

7 1
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem