Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Asi budu volit ODS

Do voleb je ještě daleko, i když i to je relativní. Donedávna jsem byla rozhodnuta tentokrát k volbám ani nejít, využít práva nevolit. Koho taky, že? Ale události posledních dnů i diskuse s mnohými spoluobčany včetně diskutérů na blogu mi celkem pomohly. Díky, milí čtenáři. Ano, budu volit ODS.

O volbě komunistů u mě nemůže být řeči už pro svinstva, která napáchali na mé rodině, i pro hnusné zásahy do mého života, ale pro pořádek i je uvádím. Nelze je volit: Komunisté se nikterak nedistancovali od své zločinecké minulosti a navíc vykazují neuvěřitelnou drzost a rozpínavost. Právě v diskusích se názorně ukazuje, jak hodně a jak negativně ovlivnili myšlení veřejnosti na celá desítiletí. Jejich rétorika nyní zaznívá v různých variacích i z úst relativně mladých lidí, byť skrytá za údajně jiné politické postoje, včetně rádobypravicových nebo pronárodních. Nenávist k euroatlantické civilizaci, odsouzení Gruzie a příklon k Rusku jsou aktuálně dobrou ilustrací následků bolševického vymývání mozků v minulé éře.

Od volby sociálnědemokratické levice mě odradila její zahraniční politika, její zjevná podpora despotických režimů, její nechuť k západní civilizaci a jejím hodnotám. Pozvání ruského generála v den podpisu smlouvy o radaru rozhodlo definitivně. A žvatlání pana předsedy na návštěvě v Izraeli. Ale už dříve mi stačily podivné pokrytecké tanečky levicových politiků a jejich okázalý nezájem o voliče. Už dávno se ukázalo, že pro korýtko jsou ochotni spojit se i s čertem, nebo dokonce - s bolševiky.

 

O KDU-ČSL nemohu uvažovat, tato strana bude mít ještě hodně práce, než se zbaví svých afér nepříjemně zapáchajících rasismem. Ostatně nabalují se na ni velmi podivné existence, zejména z řad ultrapravicových ortodoxních katolíků, antisemitů, sexistů, homofobů, různých bojovníků proti liberálním hodnotám. Neberu jim jejich názory, ale volit je nebudu. Není to můj šálek čaje.

 

Zelení jsou zajímaví, ale poněkud nepřehlední a nevypočitatelní. Nemám důvěru k tomu, co udělají zítra. Nehledě k velkým pochybnostem, zda by můj hlas nepropadl, protože tato strana má svůj hvězdný vzestup už za sebou. Kdyby ovšem nebyla napojena na evropské levicové aktivisty, z nichž mnozí brojí proti Izraeli a podporují komunistické diktátory, dalo by se o ní uvažovat, ale byl by to pouhý akt protestu.

 

Pravicová scéna mě znechucuje svojí zjevnou arogancí vůči občanům, buranstvím, zahleděností do vnitřních žabomyších válek, ODS a její předseda nejsou výjimkou. Její politické kroky jsou však pro mne přijatelné, zahraniční politika se zatím drží v bezpečném kursu, nutné reformy alespoň začala. Naproti tomu celá pravice utrpěla bulvární rétorikou Národní strany, myslím, že těchto pár křiklounů báječně slouží levici a zvláště komunistům, neboť znechucují potencionální voliče pravice. Který slušný člověk by si chtěl zadat s takovou svološčí? Pokud ovšem pravicoví politici naleznou dost odvahy, aby se s extrémisty a rasisty vypořádali, aby se distancovali od těchto novodobých českých fašistů, a pokud přestanou urážet voliče, bude možné je brát konečně vážně. Zatím to neudělali dost razantně, vlastně to neudělali vůbec, ale dávám jim ještě šanci.

 

Není to lehká volba a bude tak jako tak s rozpaky a skřípáním zubů. Ale pro všech těch zkušenostech s chováním mocných, po zvážení argumentů v různých rozhovorech, po dlouhodobém sledování zpráv, po zjištění, že většina syčáků, kteří mi chtějí upřít moje svobody, jsou v podstatě levicoví populisté či naivkové, ať už se sami označují jakkoli, vychází nakonec stejně ODS.

 

Nebo? Co takhle založit další stranu?

No fuj! To tedy ne. Další pidistrana a další geniální paní předsedkyně, to by už náš i tak dost zkoušený národ asi neunesl...  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Věra Tydlitátová | neděle 10.8.2008 10:00 | karma článku: 31,32 | přečteno: 2030x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

Na dohled od našich klidných domovů vybuchují rakety, umírají nevinní. Jsme svědky nepředstavitelných zvěrstev. Znala jsem pár lidí, kteří prošli válkou.

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60 | Přečteno: 121x | Diskuse| Miniblogy

Věra Tydlitátová

Alexandr Meň, světlo v temnotách smutné Rusi

Před třiceti dvěma lety 9. září 1990 byl zabit Otec Alexandr Vladimirovič Meň. Zatímco u nás je znám především v určitých kruzích duchovních a věřících, v Rusku je některými lidmi považován za svatého.

9.9.2022 v 9:50 | Karma: 11,96 | Přečteno: 286x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

Narazila jsem na zajímavou otázku, zda selhává elita národa, když se nechce postavit zlu ve společnosti. Že nechce jít do politiky...

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27 | Přečteno: 599x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Putlere, blíží se březnové ídy

Když člověk trochu zná dějiny a myslím, že na vojenských akademiích se důležité bitvy také studují, vidí zajímavé příklady, ze kterých se asi Putler a jeho generálové zjevně nepoučili:

12.3.2022 v 17:03 | Karma: 29,86 | Přečteno: 930x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Po volbách

Uvědomuji si, že vítězství demokratů ve volbách je dost vratké, ti voliči Ano, SPD a ani ti s tzv. propadlými hlasy nikam nezmizeli, naopak se mohou nebezpečně radikalizovat a sjednotit.

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54 | Přečteno: 997x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  17:49

Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

Má místo končetin protézy. Britský parlament tleskal „bionickému poslanci“

22. května 2024  17:45

Britští politici ukázali výjimečnou jednotu, když společně potleskem ve stoje přivítali zpět v...

Pavel je pro odklad digitalizace stavebního řízení. Není důvod, tvrdí Bartoš

22. května 2024  15:53,  aktualizováno  17:42

Ministr pro místní rozvoj a šéf Pirátů Ivan Bartoš inkasoval ránu ze strany, ze které to nejspíš...

Studentské eurovolby vyhrálo Spolu. Druhé místo obsadila Přísaha s Motoristy

22. května 2024  17:40

Ve studentských eurovolbách vyhrála koalice Spolu s 15,2 procenty hlasů. Před pěti lety u studentů...

  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3208x
Jsem