Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tedy, větší koninu už jsem hodně dlouho nečetl.

Asi proto ji administrace vybrala do Zaujálů.

Hlavně, že je pro naši zemi velice přátelskou zemí Německo, které má na svědomí pouhých 350.000 mrtvých našich občanů z let 1939-1945...

0 4
možnosti

O Německu není v článku ani slovo. A určitě se nenajde nikdo, kdo by tvrdil, že Němci byli vždycky naši přátelé.

2 0
možnosti
PS

P83e49t67r 30S11k12á80c21e48l

30. 4. 2021 23:54

Díky pane autore za názor, ale nechejte si od historiků vyložit, kdo, kdy a jak za posledních 100 let nás a Rusko napadal. Např. navzdory dvěma "světovým" válkám se na území USA neválčilo, jen v Evropě a jinde. Ale v USA nikoliv, víte? I Rusko řadím mezi "spojence", kteří nás v min. století hodili přes palubu. Roky 1938. 1968 a 1990 jsou toho zářným příkladem, skutky přesvědčují, že? Doporučuji poslechnout si pozorně dr. Staňka z Brna: https://www.youtube.com/watch?v=vlRvqgDx9BY

0 0
možnosti
Foto

To, co jste si, pane Skácele přečetl, je z velké části názorový článek, zabývající se z mého pohledu negativním vlivem sovětského a ruského režimu na naši zem. O válkách v tomto smyslu tam není ani slovo a není o čem bych se v tomto smyslu měl radit s historiky. Nepletu do toho ani USA, ani nikoho dalšího.

Někdo může ruský vliv a přístup vnímat jako pozitivní a naopak jiné vlivy, pro mě pozitivní či neutrální, jako negativní. To je právě ona podstata názorového článku.

0 0
možnosti
JL

Rusko nepřítelem odjakživa těžko. S Ruskem válčili Poláci, to jo. Tyhle národy se mají rády jako pes a kočka. Ale pokud jsem si všiml, Češi s Ruskem nikdy neválčili - jedině v první světové a to tam byli jako vojáci Rakouska-Uherska, pak válčili legionáři tu s rudými, tu s bílými...hlavně proto, že se chtěli dostat domů a Rusové jim blokovali cestu. Další války Čechů s Rusy se mi nevybavují, snad u Slavkova....ale kto se to tam s kým vlastně mastil, to už si nikdo nepamatuje.

1 2
možnosti
Foto

Tady přeci nejde o to, kdo s kým válčil. Pominu-li české vojáky v uniformě R-U, tak jsme jinak válčili nebo se na válku připravovali více po boku Ruska. To však nic nemění na tom, co je obsahem tohoto článku. Rusko nám neimportovalo bolševismus jako přátelům, Rusko neosvobodilo české země od hitlerovců kvůli nám, ale obsadilo nás jako území svého vlivu a jako budoucí okupant, Rusko nás neochránilo jako přítel před námi samotnými v roce 1966. Rusko nás v rámci Varšavské smlouvy a RVHP nemělo jako partnera, ale jako vazala atd. Mám na mysli pochopitelně vždy ruský režim.

7 0
možnosti
Foto

Nemám co dodat R^

1 0
možnosti
TL

Headline mluví za vše!!! Naprostý souhlasR^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Příště raději vždy mluvte za sebe Rv

1 8
možnosti
Foto

Nevím, jak to máte vy, ale mluvím a píši vždy a pouze sám za sebe.

Ten plurál je však nutný, protože to není jen o vztahu Turnera k Rusku, a pokud bych se vyjadřoval o vztahu Ruska k Turnerovi, působilo by to poněkud komicky.

3 0
možnosti
OD

Hlavně bych si vyhodil z hlavy myšlenku, že Česko bude kdy "rovnocenným partnerem" Rusku. Rusové by si museli připadat směšně, kdyby to i na moment připustili. Je to "Impérium" stejně jako Británie, Francie, Německo. Ta mentalita řídící geografické elity tam je i u lidí, kteří impériu slouží v úloze bezejmenného poskoka.

Všimněte si, jak v poslední době Rusko, UK i Turecko ignoruje čím dál víc Brusel, ale naopak se snaží k Evropě přistupovat stylem - "co potřebujeme, to si domluvíme s Macronem nebo Merkelovou a na zbytek kašleme".

Pokud ve Francii vyhraje Le Pen, bude Německo poslední "superstát", který má zájem na EU. Pro malé státy jdou tlusté do tenkých, protože krachem EU se vracíme do dob porcování Evropy imperiálními zmetky.

3 2
možnosti
VV

No vida, novy Nostradamus je tu.

2 1
možnosti
Foto

J11a92n 98H83o68r51n48í91k

30. 4. 2021 12:32

Brilantní analýza, dík R^.

3 0
možnosti