Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nemusí se stydět, že je bílý heterosexuál, ale za to, že je rudý fanatik, by se stydět měl

Řeč bude o mém oblíbenci Zdeňku Ondráčkovi, který se z angažovaného hocha s bílou přilbou a pendrekem vypracoval na trojnásobného doktora a poslance PS Parlamentu ČR. Ten měl ve Sněmovně filipiku proti zprávě MV o extrémismu. 

Zdeňku Ondráčkovi bych prominul hříchy mládí u Pohotovostního pluku SNB a mohl bych se jen pousmát nad jeho tituly doktora filozofie a práv, které získal, aniž by vystudoval jakoukoli právnickou a filozofickou fakultu (opravdu to možné je, respektive bylo, a to na Akademii policejního sboru v Bratislavě a Pedagogické fakultě v Hradci Králové), ale jeho vystoupení ve Sněmovně mě zcela klidným nenechávají.   

Tak tenhle Zdeněk Ondráček, jinak specialista na problematiku policie a státní bezpečnosti (myšlena je bezpečnost státu, ne StB) a předseda Komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) se rozhodl na půdě Sněmovny rozcupovat Zprávu o extremismu na území České republiky v roce 2019. Co všechno se poslanci Ondráčkovi nelíbí? Obecně by se asi dalo říci, že se mu nelíbí celá Zpráva, ale některé její body ho doslova rozpálily do ruda, a jako správný komunistický ideolog dokonce napadl i to, co v té Zprávě není.

V té Zprávě (odkaz je přiložen níže) totiž není absolutně nic, co by kohokoli opravňovalo tvrdit, že je coby bílý heterosexuální muž nějak diskriminován. V tomto ohledu je v dokumentu pouze zmínka o tom, že na našem území existují skupiny, a dokonce politické strany a hnutí, které vyjadřují nenávist vůči menšinám, a to včetně těm sexuálním. Ondráček má také pocit, že by se snad měl stydět za to, že nosí státní vlajku. Reaguje patrně na to, že ve zprávě je zmíněno, že extrémistické nacionalistické spolky rády využívají státní symboly k tomu, aby se vydávaly za ty pravé vlastence, což je obecně shledáno jako nepatřičné.

Poslanci Ondráčkovi pochopitelně vadí ty pasáže Zprávy, které mluví o činnosti prokremelských médií a o jejich vazbách na české komunisty, o adoraci ruského režimu ze strany KSČM a o vazbě komunistů na organizace, jejichž činnost je v rozporu se zájmy a oficiální politikou České republiky. Není divu, že kritizuje pasáže, které popisují otevřenou podporu ruským separatistům na území Ukrajiny, sám Ondráček totiž tyto separatisty osobně podpořil při své cestě na území samozvané Doněcké lidové republiky, což byl akt zcela odporující české zahraniční politice, kterou Zdeněk Ondráček evidentně vůbec nerespektuje. Jinak by totiž asi nemohl odsoudit kritiku komunistických poslanců, kteří otevřeně vystupují proti NATO i EU, tedy organizacím, jejichž jsme členy a k nimž nás vážou zcela zásadní členské povinnosti.  

Kromě obhajoby vlastní strany se pak poslanec Ondráček všemožně zastával Okamurovy SPD, kterou zpráva poměrně tvrdě označuje jako vůdčí sílu našeho politického extrémismu, a to nejen díky xenofobním postojům a výrokům, ale i díky otevřené podpoře dezinformačních médií a radikálních skupin. Na této skutečnosti je názorně vidět, jak v politickém spektru splývají pojmy krajní pravice a krajní levice, respektive jak mezi nimi není v aktuálním ideologickém kvasu prakticky žádný rozdíl.  

Přestože respektuji výsledky demokratických voleb, tedy v případě KSČM i SPD přání jejich voličů, nemyslím si, že tento mandát opravňuje tyto politické subjekty vystupovat proti zájmům státu a v rozporu s orientací této země, stejně jako proti principům demokracie a svobody, které jsou zcela jasně a nezpochybnitelně zakotveny v naší Ústavě a na nichž je principiálně založena naše polistopadová existence. Zdeněk Ondráček by si měl uvědomit, že není žádný komunistický disident, ale poslanec demokratického parlamentu demokratické země za stranu, která o sobě tvrdí, že je též demokratická.    

https://www.mvcr.cz/clanek/extremismus-vyrocni-zpravy-o-extremismu-a-strategie-boje-proti-extremismu.aspx

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zden%C4%9Bk_Ondr%C3%A1%C4%8Dek

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ondracek-kscm-zprava-o-extremismu-rok-2019-vybor-pro-bezpecnost.A200924_092836_domaci_kop

Autor: Jiří Turner | čtvrtek 24.9.2020 13:57 | karma článku: 43,76 | přečteno: 7888x
  • Další články autora

Jiří Turner

Horoskopičiny

Kdo chápe podstatu spalovacího motoru většinou nevěří na skřítky otáčející klikovou hřídelí, ale tentýž jedinec klidně jde k astrologovi, aby věděl, jak to dopadne s jeho manželstvím. Žijeme ve světě plném paradoxů.

15.1.2024 v 11:27 | Karma: 12,45 | Přečteno: 298x | Diskuse| Věda

Jiří Turner

Festival pokrytectví

Před čtrnácti dny se stala ona tragédie na FFUK. Tentýž den jsme pořádali hudební večírek. Myslíte si, že se jeho pravidelní účastníci nedostavili, že restaurace zavřela a my jsme místo zábavy seděli doma a truchlili? Ale kdeže!

9.1.2024 v 11:05 | Karma: 45,20 | Přečteno: 11658x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Naše země stagnuje a chudne. To je dost dobrý důvod, abych nevolil Babiše

Ve svém novoročním poselství předseda ANO mluvil o stagnaci a chudnutí naší země. Opomněl ovšem uvést, že je to hlavně důsledek politiky, které je on typickým představitelem. Chceme-li tento trend zvrátit, nevolme populisty!

4.1.2024 v 14:04 | Karma: 41,99 | Přečteno: 5573x | Diskuse| Politika

Jiří Turner

Příčinou krize je mravní bída

Všechny krize, co jich na světě bylo, nikdy nezpůsobil jediný člověk, a pokud ano, tak ho daná společnost musela nejdříve „stvořit“ a pak „živit“. Příčiny krizí jsou tak celospolečenským fenoménem, a nikoli vinou jediného subjektu

3.1.2024 v 10:05 | Karma: 23,40 | Přečteno: 578x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Permanentní revoluce deviantů

Řekl bych, že permanentní revoluce stále žije, jenom se trochu změnili revolucionáři. Proletáře vystřídali devianti. Je to zcela globální jev, takže stačí staré heslo jen lehce pozměnit: Devianti všech zemí, spojte se!

20.12.2023 v 11:03 | Karma: 16,21 | Přečteno: 627x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...