JB

J53a47n 92B58e38r68t73l

12. 6. 2024 14:41

Při čtení příspěvku pana Turnera, ale i dalších, kteří pláčí nad výsledkem voleb, se mi vybavuje vzpomínka na rozhovor s Janem Werichem. Zmiňuje umělce, kteří dělají "vysoké umění", ale nikdo o to nemá zájem. Proto mají dojem, že "publikum je vůl". Werich ovšem tvrdí, že tím volem jsou oni. Asi by dnes byl za dezoláta.

Člověka samozřejmě napadne analogie s dnešní garniturou i jejími podporovateli, které ani nenapadne, že by něco dělali špatně.

A jaké jsou tedy ty "systémové" strany? Cituji namátkou z blogu skvělého Richarda Nádvorníka (dle pana Turnera zjevný dezolát, pitomec a zoufalec), který se týkal výběru stran k volbám do Europarlamentu.

https://www.blogosvet.cz/article/volicova-eutanazie-aneb-vy-snad-nevite-koho-volit-UpQa8

STAN

Pokud jste kroužkovali STAN v minulých volbách v koalici s Piráty, zřejmě jste toužili po profesionální státní správě bez ideologických vrstev a pirátského aktivismu. Existují pouze tři důvody, proč volbu STAN opakovat. Verze A, s rakušanovským pojetím „politiky“ souhlasíte. Verze B, politiku pořádně nesledujete, volíte pudově, třeba ulítáváte na postarších blonckách. Blahopřejeme vám, jste ideální občané. Verze C – máte v hlavě nas.áno. Informace pouze pro matematicky vzdělané čtenáře, platí rovnice A=C.

TOP09

TOP09 prošla za ty roky kafkovskou proměnou. Namísto Tradic máme Progresivismus, namísto Odpovědnosti Radikalismus a namísto Prosperity do očí bijící Diletantství. Volíte-li TOP09, volíte PRD24.

Ovšem pan Nádvorník nešetří ani ostatní strany. Doporučuji nejen tento blog, skvělé čtení.

ZH

Díky za odkaz na blog pana Nádvorníka. Vřele doporučuji :-)

VE

Možná to nejsou progresivní eurohujeři, ale jenom pitomí. Co volí stěhování nekompatibilní kultury do EU a ničení bezpečnostní situace. Co volí ambiciózní green deal dle EU scénáře, který ani klima nezachrání, zato zničí evropskou ekonomiku, co volí abychom rychle přijali euro proti názoru expertů. Co volí absurdní boj proti genderovým stereotypům ...

ZH

Článek bez komentáře, jen bych se rád zeptal autora, jestli si myslí, že článkem nějakým těm "pitomcům" otevřel oči. Taky by se mohl pochlubit, kterou systémovou stranu volí. Já s tím mám docela problém. Jsem spíše konzervativní pravičák, odmítám greedeal, nepřeji si migraci z jiných kulturních okruhů, vadí mi neskutečná míra regulací EU a jsem pro max. podporu UKR a zvýšení obranyschopnosti republiky. A je kolem mě takových lidí spousta, tak koho volit, když se z ODS stává jakýsi beztvarý fialový blivajz.

JP

J25i60r72i 74P10i49l69n97y

12. 6. 2024 13:15

Co to je antisystémová strana? Něco jako protikomunistická, pardon protiodeesácká strana? Pokud je současný systém, co předvádí současná vláda, ten správný systémový, pak ano, jsem také proti tomuto systému.

Foto

Víte vůbec, co top znamená systém? Antisystémová strana odmítá tržní ekonomiku, centrální banku, mezinárodní právo,

PD

P79e52t97r 79D18r53a30p25a91l

12. 6. 2024 13:09

Nesystémové strany jsou produktem stran systémových. Kdyby ty systémové pracovaly pro dobro občana, neměl by důvod dívat se někam jinam nebo dávat protestní hlas

MP

Vždycky bude nějaké procento lidí, kteří nejsou spokojeni se zřízením ve státě, ve kterém žijí. A dnes, v dobách sociálních sítí a možnosti ovlivňování přes nějaké řetězové maily a podobné věci, je mnohem jednodušší na tyto lidi působit, aby volili tzv. antisystémovou stranu. Tedy takovou, která má za cíl rozbít fungující společnost s přesvědčením, že potom vyplavou nahoru a budou se podílet na vládnutí.

Foto

no, a kdo vám tedy zbyl?

Proč by měl kvůli Jandejskovi ( hloupě titulovanému Agrobaron) Marx rotovat? Sovětské Rusko podporovali i američtí milionáři. U čsl inteligence komunisté celkem "bodovali" . Do systému, který byl před 35 lety se vrátit nelze- neexistuje ani Varšavská smlouva, ani RVHP, ani SSSR a v Rusku nevládnou komunisté. Bez NATO se dá žít- příkladem je Rakousko, Švýcarsko nebo donedávna Finsko a Švédsko. V EU není Norsko a Británie ( tím netvrdím, že by bylo dobré vystoupit z EU!)... Já si ještě pamatuji Fialu s jeho projevem: " Víte o nějakém receptu z Bruselu, který funguje?"

Foto

Jasně, komunisty podporovali i milionáři, které pak oni oběsili na jimi prodaném provaze. To máme, podle Vás opakovat? Mimochodem Švýcarsko si může dovolit nebýt v NATO, protože má zcela unikátní, především finanční, pozici. Jsou to takoví Gringottovi (pokud znáte Harryho Pottera). Rakousko je ve stejné pozici, jako Švédsko a Finsko a vstup do NATO je otázkou času. Zatím se ještě nerozmysleli, protože nemají Rusy na hranicích, ale to se může rychle změnit a stejně rychle se uchýlí pod křídla NATO.

Foto

Opravdu jenom pitomí lidé mohou volit strany, které pouze vykřikují: Vystupme z EU, vystupme z NATO a vládněme si sami.

PC

Co jsou to prosím ty "antisystémové strany"? Můžete to nějakým relevantním argumentem vysvětlit? Nebo jsou to zkrátka jenom ty "nesprávné" strany, které mají držet ústa a krok, resp. raději ani neexistovat?

Co znamená "vyvolat v někom pocit nespokojenosti"? To jako že ten pocit nemůže reálně existovat? Nebo snad může, ale jedině tehdy, když jej někomu ta "nesprávná strana" podsune?

Pane, dle Vašich slov mi připadá, jako bychom se vrátili hluboko před rok 1989!

JK

Tak on měl zřejmě na mysli podnikatelské projekty (Agrofert, Okamura) a adhoc kandidátky (komunální zloději, dýzl-fízl, neokomouši, námořní lupiči). Samozřejmě tyhle antisystémové strany dostaly 80%. Takže jestli tak náhodou mimo systém nejsou spíše ODS a ti jejich paraziti.

EH

Popsal jste demokracii s tím, že strany, které nemáte rád, nazýváte antisystémové. Přitom žádná z nich bořit systém nechce, jenom získávají hlasy na kritice vládních stran. Což ty vládní budou dělat stejně, až budou v opozici. Je to laciné, ale jednoduché, protože se bojí říct, že řešení v rámci systému neexistuje.

PS: Jaký rozdíl je mezi člověkem, který chce mír a neví, jak ho zařídit a člověkem, který chce porážku Putina a ta je v nedohlednu? Navíc se ty dvě skupiny lidí mohou překrývat.

JK

Chce porážku Putina..... za komoušů se říkalo, že chtít nestačí. Že se musí něco pro ten cíl dělat. - - - - Jinak, znáte někoho, kdo chce porážku Putina, a riskovat tak jadernou apokalypsu? Já o nikom takovém nevím. Vím jen o spoustě lidí, co mi říkají, že by to udělali tak, že by pana Putina pěkně poprosili. Když jim řeknu, že před více jak 80 lety bylo dost takových, co pěkně poprosili pana Hitlera, a pak z toho byla festovní šestiletá jatka, tak mi řeknou, že jsem válečný štváč...... Tak mi napište co teda dělat. Ať nejste jak v tom blogu, že všechno jenom kritizujete, a kloudnou alternativu nenabídnete.

JZ

slovo "pitomí" nadhazuje dojem jakési dobromyslné mladistvé neznalosti. Ve skutečnosti celá euroatlantická společnost čelí hotové tsunami paranoie, demence, a těžkých kognitivních a dalších psychiatrických problémů. Navíc je chybou si myslet, že si tahle vlna vybírá podle jakési politické orientace

Foto

Jsem téhož názoru jako Vy, ale autor článku má název "pitomí" pro voliče všech politických stran s výjimkou vládní pětikoalice.