Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

I já jsem rasista!

Romské téma je velice vděčné a vždy vzbudí pozornost pokud se mu věnujete. A je úplně jedno zda se o vás začnou zajímat Romofilové či Romofobové. Tedy i já přispěji svou troškou do blogů.

Jak vy gádžové budete dnes robit, tak my se budeme zítra mít...Archiv autora

V poslední době opět čelíme mediální masáži na objednávku Bruselských vševědů, kteří po veřejném přiznání krachu multikulturalismu upřeli svůj pohled na nový problém, který se „náhle“ vynořil a vyžaduje jejich pozornost. Evropská vláda, pardon komise, se rozhodla vytvořit program pro integraci Romů do společnosti, protože provinční samosprávy , pardon vlády členských států, se doposud problému vůbec nevěnovaly, nezavedly žádné integrační programy a všemožně celou problematiku přehlížely. Navíc se evropská komise rozhodla věnovat na tuto problematiku zhruba 35 mld. Eur. A to hlavně proto, že do současné doby se do řešení neinvestovalo prakticky nic a navíc EU má peněz dost!

V této souvislosti předpokládám, že se vševidoucí bruselské oko brzy upře na Českou republiku, známé to rasistické hnízdo, které bude nutné, v rámci evropského dobra, zcela vymítit. Češi jsou totiž v Bruselu známé firmy. Marně se zaštiťují různými Kocáby, marně poukazují na to, že Romové mají v Česku přístup k velkému množství dávek a na některé mají nárok pouze oni. Matiční zeď, záměrné posílání inteligentních Romských dětí se studijními předpoklady do zvláštních škol a všemožné jiné perzekuce Romského obyvatelstva Českým státem, je usvědčují ze lži! Stačí se jen podívat na České věznice, které jsou plné nevinných Romů, odsouzených na základě vykonstruovaných obvinění Českého apartheidu.

Ostatně nedávná návštěva člena Bruselského královského dvora v České republice, jim dává za pravdu. Jemu stačilo jen pár hodin na to, aby pronikl do hloubky celého problému a odhalil otřesné praktiky Čechů vůči nebohým Romským spoluobčanům. Vše pak dokonale popsal ve své obsáhlé zprávě.

Můžeme tedy očekávat, že v brzké době, řada evropských a světových politiků, poté co si srdečně potřese rukou s představiteli Číny, světovým to vzorem svobody, demokracie a lidských práv, vystoupí před kamery s plamennými projevy odsuzujícími rasismus ve všech podobách, přičemž budou vrhat významné pohledy na Českou dolinu. Poté u nás přistanou různé směrnice a nařízení, které nás konečně naučí jak se má dělat integrace..

 

Teď trochu vážně.

Za svůj život jsem poznal, bohužel jen několik, velice slušných Romů, kteří chodili do práce, jejich děti do škol a po všech stránkách jsou to slušní lidé. A já si jich opravdu velice vážím, protože se dokázali vymanit ze zaběhnutých standardů svého etnika. Zároveň je mi jich líto, protože když jdou po ulici, tak ti co je neznají je hodí do stejného pytle s ostatními a řeknou „Bacha, cigán jde!“.

Bohužel je zde, ale také romská většina. Problémy s nimi popisovat nebudu, ty jsou známé snad všem, kromě Bruselu.

Já si nemyslím, že je Česká společnost rasistická, i když samozřejmě existují vyjímky. Je totiž zvláštní, že valná většina nemá žádný problém s černochy, asiaty, židy, Poláky, Slováky a já nevím s kým ještě. Zato mají zásadní problém s Romy a pokud nějaké potkají na ulici přejdou na druhou stranu. Otázkou tak je, zda se jedná o rasismus nebo o averzi na základě špatných zkušeností.

Pro účely následujících řádků si dovolím rozdělení na „bílé“ a „černé“, i když ho jinak nemám rád.

Tzv. pozitivní diskriminace se stala běžným řádem politické korektnosti, kterou se řídí i většina médií a úředníků. Kdykoliv se pak někdo snaží uplatňovat stejný metr na všechny občany, ať jsou běloši nebo černí, okamžitě narazí a stane se terčem kritiky. Zapálení takyochránci lidských práv pak společně s politiky pózují před objektivy fotoaparátů a kamer a soustrastně pokyvují hlavou když si Romové stěžují, že jim zabavují dávky, protože prý neplatili za nájem a služby, načež pronášejí projevy dštící síru a odsuzující tuto netoleranci a nepochopení kulturní odlišnosti našich spoluobčanů, kteří nevěděli, že nájem se platí. Zatímco pokud neplatí bílý, je nemilosrdně vyhozen na ulici a nikoho to nezajímá, protože když chtěl bydlet, měl přece platit.

Stejně jako jsou média plná soudních procesů za  brutální útoky na Romy a nadávka „Černá svině!“ je hodnocena minimálně podmínkou, zatímco stejně brutální útoky Romů na bílé jsou přehlíženy a nadávka „Bílá svině!“ neznamená nic. „Však jste bílý, ne?!“ Neboli pokud černý dostane při rvačce nářez v bílé hospodě, je to rasismus. Pokud dostane bílý v černé hospodě, tak tam neměl chodit!

Podobný přístup vládne i na úřadech, kdy bílá matka samoživitelka, která absolvovala několikadenní martyrium, aby sehnala všemožná potvrzení, obdrží na sociálce pokrčení ramen a radu „Jděte do práce.“. Zatímco Romka, ignorujíc frontu, ověšená zlatem a svými vřískajícími potomky, má za patnáct minut vyřízené vše, přičemž jí ještě poradí o co dalšího si může zažádat. A pokud se jí nezdá tempo kmitajících úřednic dostatečně rychlé, stačí zařvat „Dysgrymynace!“ a má vše po čem touží. Byl jsem svědkem, vím o čem mluvím.

Toto a podobné případy jsou ty, které v lidech vyvolávají ne rasizmus, ale rozhořčení a odpor k situaci, kdy jedni musí všechno a druzí nic, kdy jedna strana dává a druhá jenom bere. Netvrdím, že v České společnosti nejsou rasisté, ale zkuste zůstat tolerantní, když  se k vám do domu nastěhuje romská rodina, nedej bože dvě. Najednou vám několikrát vykradou auto, začnou se ztrácet věci z vybavení domu, v domě je binec a podivný zápach. Zkuste být chápaví, když se dennodenně uprostřed noci rozléhá domem hlasitá hudba a opilecký řev, zatímco vy se snažíte spát, protože vy troubové musíte ráno vstávat do práce, mimo jiné vydělávat  na sociální dávky, za které si váš přiožralý soused vyzpěvuje. A policie už k vám radši přestala jezdit. Myslím, že po čase se antiromista stane z každého..

Vzpomínám na reportáž jedné německé televize z doby matiční zdi, kdy jejich štáb vyrazil na místo natočit co se v Česku děje. Utkvěla mi pasáž, kdy během rozhovoru s místní stařenkou najednou na její balkon (byla v přízemí) vyskočili dva malí romové, před celým zkoprnělým štábem se jí na balkoně vymočili, ukázali gesto s prostředníčkem a se smíchem utekli. Celá reportáž měla asi hodinu a na její závěr řekl reportér zhruba toto: „Jeli jsme natáčet rasistické Čechy a vrátili jsme se s reportáží o starousedlících, kteří trpí díky hordě nepřizpůsobivých Romů. Být to v Německu, je ta zeď dvakrát tak vysoká!“.

Mě osobně je úplně šumák, jakou má kdo barvu, jaké je rasy nebo jakého je církevního či politického vyznání. Mě zajímá jen to jestli je dotyčný slušným člověkem.

Neboli:

- je to ten, který neobtěžuje své okolí svým způsobem života.

- ten, který považuje za normální chodit do práce a děti posílat do školy.

- ten, který ví, že normální je nekrást a za služby, zboží a bydlení se musí platit.

- ten, kdo nepovažuje za normální sypat odpadky z okna.

- ten, kdo dodržuje zákony a nesnaží se využívat ostatní nebo celý stát jen pro svůj prospěch.

- ten, který ví, že každý je zodpovědný hlavně sám za sebe a podle toho se chová.

- ten, kdo je taky ochoten pomoci ostatním pokud to potřebují.

Je toho jistě mnoho dalšího, co tvoří slušného člověka a popis by zabral mnoho dalších řádek, ale jsou to obecně známé věci, které se týkají všech a nejen Romů. Pokud je někdo lump, je prostě lump a to bez ohledu na barvu kůže.

Je však nutné podotknout, že Romové nejsou žádní čerství přistěhovalci z Afriky, kteří neznají naši řeč, kulturu a zákony, a kteří by se asi kupodivu integrovali celkem bez problémů. Romové zde žijí po mnoho generací, tak ať mi nikdo netvrdí, že neví co je správné.

Takže, pokud je rasismem, vyžadovat dodržování zákonů a chodit do práce či do školy, pokud je rasismem požadavek na to, aby všichni byli řádnými občany této země, dodržujícími standardy slušné společnosti…

Pak přiznávám, jsem vinen, „I já jsem rasista!“.

Autor: Jaroslav Trnovec | středa 6.4.2011 12:46 | karma článku: 42,37 | přečteno: 3161x
  • Další články autora

Jaroslav Trnovec

Mnichov nebyla jen zradou spojenců, ale především našich vlastních elit..

Události předcházející Mnichovské dohodě z roku 1938 i ty, které následovalyjsou dostatečně známé, co mne však nepřestává fascinovat, je rozhodnutí naší tehdejší politické reprezentace podvolit se.

3.10.2018 v 21:00 | Karma: 21,99 | Přečteno: 769x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Trnovec

Nejsem z Prahy a do kavárny nechodím. Zemana i tak volit nebudu.

Dnes už je jasné, že Miloš Zeman splnil očekávání a dostal se do druhého kola presidentské volby. Podíváte-li se na nějakou volební mapu, uvidíte, že Zeman vyhrál prakticky všude kromě Prahy.

14.1.2018 v 21:15 | Karma: 40,12 | Přečteno: 3413x | Diskuse| Politika

Jaroslav Trnovec

Rvačka o hrad vrcholí. Ale není to jedno?!

Dnes se otevřely volební místnosti k historicky druhé volbě prezidenta naší země. V posledních dnech jsme tak mohli být svědky kampaně jednotlivých kandidátů, různých předvolebních průzkumů a hodnocení toho či onoho.

12.1.2018 v 19:00 | Karma: 13,33 | Přečteno: 425x | Diskuse| Politika

Jaroslav Trnovec

Silvestrovské oslavy jako symbol selhání integrace a vítací politiky?

Po celém světě se dnes lidé zapojí do tradičních oslav konce roku. Světové metropole očekávají statisíce oslavujících návštěvníků a všechny velká města finišují s organizací oslav.

31.12.2017 v 18:00 | Karma: 41,78 | Přečteno: 2421x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Trnovec

Elektřina jako náhrada spalovacích motorů? Zatím jen snění ekofantastů.

O elektřině se dnes všude mluví jako o pohonu budoucnosti, spalovací motory jsou prý mrtvé a životní prostředí prostě potřebuje, abychom jezdili na nějaký ekologický pohon.

10.11.2017 v 8:00 | Karma: 35,47 | Přečteno: 1080x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Drží naše lidi pod zemí. Musíme jednat, říká vyšetřovatelka válečných zločinů

4. května 2024  17:22

Kvůli své práci je Tetiana Žukovová dlouhodobě v hledáčku Rusů. Ukrajinská právnička se totiž snaží...

Meda a Jan Mládkovi. Milovníky umění i zvířat připomíná zámecká výstava

4. května 2024

Premium Dáma z Kampy, mecenáška, kurátorka, nakladatelka, sběratelka, ale také vegetariánka a milovnice...

Požár vyhnal z domu v Mostě dvě desítky lidí, někteří museli po žebříku

4. května 2024  16:35

Nejméně 20 lidí muselo odpoledne opustit čtyřpodlažní dům na třídě Budovatelů v Mostě kvůli požáru...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
Běžný člen vymírající střední třídy, smýšlením pravičák se sociálním cítěním...