Džonyho chvilka poezie

Véčkaři zase začali bušit na bubínek a ještě k tomu je venku další nahrávka z jejich zákulisí, na které se někteří (Bártík) nevyjadřují zrovna lichotivě o panu prezidentovi. Pádem tímto byl hostem včerejšího Hyde Parku pan předseda John, aby nám trochu objasnil co se to zase děje.

Demonstrativní sebevražda?Ateo.cz

Pocity při sledování jsem měl smíšené, asi jako když se vaše tchýně zabije ve vašem novém Porsche (svou tchýni mám rád). Především u některých odpovědí pak nezbylo než se útrpně pousmát, protože pokud by měl člověk kroutit hlavou, měl by krk do vývrtky.

Například na otázku „Co, že to vlastně na MV za tu dobu dokázal?“ pan John odpověděl, „Že přece vykopali spoustu kostlivců, našli zakázky kde se kradlo a zamezili dalšímu rozkrádání..“. Což je sice chvályhodné, nicméně na otázku „Kolik podali trestních oznámení?“ byla odpověď, že bylo podáno jedno!

Jedno trestní oznámení za celou dobu, během které se VV byli v prsa, jak s tou korupcí zatočí?! Vlastním uším se věřit nechce.

Následně však přišlo další téma, při kterém jsem měl z Johnových odpovědí pocit, že si snad údivem vykloubím panty na repráku, protože co je moc je moc.

Jednalo se totiž o to, jak si nový ministr vnitra postěžoval, že má obavy, zda resort vyjde s penězi až do konce roku, vzhledem k tomu jaký má ořezaný rozpočet..

Džony v odpověď spustil obvyklou litanii o tom, „Jak né von, ale vláda seškrtala peníze a jak von dělal všechno co mohl a pokud si někdo stěžuje, tak musí na vládu a ne na něj, protože von Džony  naopak dokázal do resortu dostat víc peněz!“ Tak nevím, asi chudák v té vládě nebyl a přišel k hotovému a teď policajti, ta sebranka mstivá, si vylévá zlost neprávem na něm…

Ovšem tohle tak  překvapivé není, protože takhle mluví Džony pořád, překvapivé bylo pokračování, ve kterém Džony vysvětlil, že peněz na provoz bude dost, protože budou převedeny z neobsazených tabulkových míst, akorát se převedou až za nějakou dobu, ale jak dál řekl Džony, „Ta strategie převádění peněz z neobsazených tabulkových míst je nastavená, tak není třeba mít strach o peníze.“

Nevím jak vám, ale mě se často nestává, abych byl svědkem toho, aby politik připustil, když už ne to, že veřejně lhal, tak alespoň to, že nedodržel veřejně daný slib!

Když si totiž policisté na začátku Džonyho „ministrantování“ stěžovali, že jim bere peníze a ještě hlavně těm, kteří jsou úplně nejníže, tak Džony s vážnou tváří odpovídal, že je to odborářský nesmysl a, že naopak mnohým policistům platy stoupnou, protože se jim do mezd rozpustí to, co se ušetří na neobsazených tabulkových místech. Jenže si pak nedávno někteří policisté stěžovali, že se tak neděje a peníze se převádí na provoz, aby vůbec mohli fungovat, načež tvrdil, že o tom nic neví a ať mu předloží důkaz. Že by špatná paměť?

Závěrem se pak Džony samozřejmě neopomněl pochválit, jak jen díky němu se rozvířily smrduté vody korupce a jak se teď policisté nebojí a nemusí bát vyšetřovat kohokoliv a kdykoliv.

Ano, k tomu jen uvedu dnešní zprávu na Tiscali.cz, jak jsou policisté vyšetřováni za to, že si dovolili zadržet jednu paní „Státní zástupkyni“.

Dotyčná paní si totiž zašla na obídek a, protože ji patrně po náročném dopoledni vyschlo v krku, svlažila se pár panáčky a lahvinkou vína. Bohužel jí pak donesli účet za útratičku (taková drzost) což se paní nelíbilo a začala všechny přítomné urážet takovým způsobem, že ji nakonec musela zadržet policie.

Ó ano, policie může vyšetřovat kohokoliv a kdykoliv, pokud je to Jano z Horní Dolní, jinak taky můžou opět narazit. A tak jsou policisté vyšetřováni zastupitelstvím za to, co že si to vlastně dovolili a i když z toho vyváznou, tak už vidím jak se po té zkušenosti zachovají příště.

„Co se to tu děje?! Vy jste státní zástupkyně?…aha…Tak ta servírka na vás byla drzá? No nic, Karle vyndej pouta. Vážená servírko půjdete s námi….“.

Takže dík Džony, už je nám to jasné.

Autor: Jaroslav Trnovec | pátek 13.5.2011 10:26 | karma článku: 18,63 | přečteno: 1381x