To je fakt drzost, vyčítat sousedovi, že vám hodil do zahrady granát!

Fujky, fujky, to je ale nevychovanost mít mu to za zlé, když on prý ani nechtěl, aby to bouchlo a pak tam hodil další pumelici, aby vymetl binčus po té první, takže spořádaně a slušně uklidil. Milánkové, co tedy ještě chcete?

...

Ale nejenom, že "soused" nechtěl, aby to bouchlo, když už je tedy svatá pravda, že tam s tím mrskl, zároveň je pravdou ještě svatější, že tam vůbec nebyl, nikdy, nikdy, nikdy a vy si drze vymýšlíte. Prostě nechte si ty své "finty".
Co na tom, že po vás soused už léta hází přes plot kdejakou haluz? Bylo by velmi nevychované posunout mu ji zpátky, protože vám okamžitě hodí na hlavu nejméně dvě navíc, na znamení štědrého bratrského obdarování. 
NESMÍTE "sousedovi" vyčítat výbuchy, rozmlácený sad, ani vaše mrtvé, protože to by od vás byla hnusná provokace; urážíte tím jeho city a hrubě znevažujete jeho tradiční přátelství, které k vám útlocitně chová na věčné časy až do nejhlubšího hrobu. Vždyť dobře pamatujete to léto, o němž ani sami nevíte, že jste v něm údajně podnikli "fašistickou vzpouru", pročež on do vaší zahrady "musel" takzvaně vstoupit, aby vás "zachránil" a pak se v ní "ochranitelsky" roztahoval více než dvacet let. 
...
...

Dobrá zpráva nakonec: Blýská se na mnohém lepší časy. Připravuje se zásadní státnické vystoupení pana prezidenta, jehož obsah se podařilo vypátrat vpravdě aprílovým úsilím agentury Určitě, že určitě

(pokračování příště)

...

....
 

 

 

 

Autor: Marek Trizuljak | pondělí 19.4.2021 17:43 | karma článku: 24,18 | přečteno: 441x