Tak náš Hrad ''připustil omluvu'', paní Müllerová!

"Nojo, pane Švejku, ale jak vlastně taková připuštěná omluva vypadá?" "To vám byl na Žižkově řezník, Šmalc Josef se jmenoval. A ten měl psa, škoda povídat! Hafan se klidně podhrabal pod vratama, když to na něj přišlo!"

     
1/ Reportáž o tom, jak se vyvíjel eskamotérský žertík zvaný "Neviditelný Schapiro":
"Schapiro v šapitó nebyl!" hřmí z Hradu
Pan Schapiro potvrdí, že byl, fotografie dokazují totéž a německý velvyslanec také dosvědčí, že byl. 
"Abrakadabra, nebyl! A kdyby byl, tak musel být neviditelný!" tvrdí muziku čtverácký kouzelníček. To je velká magie, obecenstvo je zkoprnělé, hudba hraje tuš. Kouzelníček přidává další, ještě záhadnější trik: "On stejně nebude od ledna v Praze viditelný už nikdy!"

2/ Zásadní citáty osvětlující situaci:
"Pan velvyslanec byl v tom případě během slavnostních okamžiků 28. října na Hradě neviditelný"
"Netřeba se omlouvat neviditelnému"
"Krásným dárkem k mým lednovým narozeninám bude odchod nediplomata"
3/ Hrad nakonec omluvu připustil a to je oblažující zpráva. Vida, vůči "neviditelnému" lze omluvu aspoň připustit. Ještě kdyby se tak objevila viditelná omluva za nikým neviděný článek Ferdinanda Peroutky. To by byla věc nevídaná.
Mezitím pan Sobotka vypustil dva ministry z vlády, aniž by vládu rozpustil. A nepřipustil výmluvy pana Dienstbiera, že za tím vším je spiknutí pražské mafie. Nevadí, třeba dojde brzy na kruciální odhalení, že jde o spiknutí pražské kavárny.
Parlament se také zachoval "vzorně", když nepřipustil debatu o zahraniční politice naší rozkošné zemičky. Demokracie není žádné vykecávání! Naše zahraniční politika je jednotná, to je bez diskuse! (Jednotná? - Že by z té věty vypadlo zásadní slůvko? Jednotná Čína?)

 

Paní Müllerová, tak Vám nevím, chování toho řezníkova psa bych snad pochopil, vona je to němá tvář... Ale tohle?
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | neděle 13.11.2016 13:53 | karma článku: 26,22 | přečteno: 608x