Tak nám prej pan soused Hofer naříká, že dostal ránu pěstí, paní Müllerová!

"Nešťastný šafářův dvoreček!" spráskla ruce paní Müllerová, "To je mi pěknej elent! Co von ten nešťastník asi dělal? Patří mu to, nemá se prát a tahal po knajpách!"

...

"Kdepak, paní Müllerová", říká Švejk, "von prej dostal přes držku vod nějaký šestnáctiletý slečinky! Gretchen, nebo tak nějak se jmenuje. Každej druhej vo ní píše, že je to sušinka drobná, špatně vychovaná, taková zelená žába na nervózu trpící!  A prej je drzá, a ještě k tomu nechodí do školy. No ale von ten náš pan soused asi nebude žádnej chlap, když si nechal nabančit vod takový malý holky a ještě si prej naříká..."  (Hofer bekam einen Faustschlag)
"Svatá panenko Gréto", povzdechne si paní Müllerová, vždyť ta holka má ruce tenký jako špejle, má štěstí, že si je vo toho souseda nepolámala! Nojo, hubu, to von ten Hofer má, a pak si takhle nechá napráskat  Kdyby přišel do rány Mařce Helebrantový z řeznictví, to bych se nedivila, to přeci je holka jaksepatří udělaná" ...
... "No ale vlastně, von jí chudince malý spílal a ještě se vo ni nezdvořácky opřel. To tedy z jeho strany není žádná Kinderstube!  (Hofer se v debatě opřel do Gréty) Tak se nemůže divit, že mu to nandala"  
"Kdyby se vona ta slečinka aspoň jmenovala Donnerberg", kroutí hlavou Švejk, "pak bych rozuměl, že má kuráž... Ale Thunberg, co je to za příjmení? Ledaže by to byla nějaká neteř Jeho Milosti, pana knížete Františka Thun-Hohensteina..."

...

"Ale prej má z toho Hoferova výprasku radost pan Kurz", dodá paní Müllerová, "Četla jsem v novinách, že prej pan Hofer jaksi nýčko není mezi lidima až tak žádanej, jak si asi myslel, že bude. Zastínila ho ta slečinka! Von sice nedopadl úplně "cugrunt", ale každopádně přišel zu kurz!
Nato Švejk: "A ještě přemejšlím, co teď asi udělá ta naše slavná Trikolóra... Že by začala fandit slečince Grétě?"

...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | pondělí 30.9.2019 17:47 | karma článku: 25,94 | přečteno: 3872x