Stop hnusné mařníkofobii! (Když ctihodný soused Mařník rabuje zahrady)

Bajka o milém sousedovi a jeho laskavé péči o zahrady spoluobčanů. Jakákoliv podobnost se skutečnými událostmi je naprosto vyloučená.

...

Řekněme, že rabující soused se jmenuje Mařník. Jeho chování je zřejmé, všichni to vidí. Jenže ten učiněný dobrák tropí na návsi kravál, hrozí sukovicí a vykřikuje, že to vůbec nebyl on, ale že si to majitelé vyrabovaných zahrad beztak zavinili sami! A on že jenom zachránil úrodu těch zahrad, ale nikdo jej neviděl, takže on to vlastně nebyl a co když to byl soused Dřinka z opačného konce, žejo. Samozřejmě, ti majitelé vyrabovaných zahrad si to zaslouží, protože jeden je levák, (jaká hrůza!) a navíc evidentně nikdo z nich nemá ctihodného souseda Mařníka v lásce, takže si o to plundrování svých zahrad sami koledovali.
...
Lidé jsou raději potichu, nevědí, co si s Mařníkem počít. Počkají do příští úrody, nějak bude, třeba se jim smůla vyhne a nebudou znovu oloupeni... Nakonec se někteří už i doma bojí o poničených zahradách mluvit. Co když "milý soused" poslouchá pod okny? Zdaleka se tomu vzácnému chlápkovi vyhýbají, načež on řve, že ho tím urážejí. Oni jsou POVINNI jej milovat a být mu vděční, vždyť on obětavě zachránil úrodu jejich zahrad!
Kdosi potom na svém pozemku loupícího Mařníka vyfotí. Nastane peklo: Je to hnusné porušení Mařníkova práva na soukromí a navíc k tomu amatérsky průhledný, zlomyslný podvrh!
...
Sousedé se domluví a zahrady hlídají. Zpevňují ploty. Kdo má zadní branku, vymění ji za robustnější anebo raději průchod zazdí. Mařník huláká, že to je odporným fašistickým ohrožením jeho bezpečnosti! (Jasně, vyšší plot je flagrantním ohrožením lupičova bezpečí! Co kdyby on, nešťastný, při přelézání spadl? Nebo by si, nedej svaté nebe, narazil rameno, až bude zase rozrážet bránu...)

_____________________________________________________________________
Starosta dal na obecní vývěsku letáček s upozorněním, aby si občané dobře hlídali své domy a zahrady. 
Načež popadl ctihodného souseda psotník, starostu označil za nacistu, rozmlátil zmanipulovanou mainstreamovou vývěsku a pro jistotu i okna na obecním úřadě.
Přeci on, Velký Mařník takovou iracionální mařníkofobii nestrpí!

...

 

 

Autor: Marek Trizuljak | úterý 10.9.2019 15:48 | karma článku: 22,05 | přečteno: 647x
  • Další články autora

Marek Trizuljak

Ranní okno

17.6.2024 v 23:53 | Karma: 11,47