Sraly na něj mouchy! (hospodský Palivec)

Na chudý lid musí být přísnost. Kdo urazí císařepána, ajncvaj do šatlavy! Žádný cavyky. Das ist ein Gesindel!  

Nestačí sedm statečných, máme jich šedesátčtyři. V čele šiku muž jistě velmi ctnostný a demokrat jako z udělání. Je přenádherné, že tento pán horlí pro zákon a touží zabránit excesům... Jestlipak nepůjde 17. listopadu na Václavák zvonit klíčema za to, aby se nový náhubkový zákon zavedl?
Kterým excesům to zabrání?
- Publicisté a komentátoři, z nichž mnozí prezidenta kritizují (někteří hodně sarkasticky, to se musí uznat) nejsou těmi, kdo by hlavu státu hrubě a vulgárně hanobili, je to jiná liga, tam se tyhle věci prakticky nedějí.
- Blogeři někdy v kritických eskapádách "ujedou", je to takový internetový folklor. Ale nějak jsem si nevšiml příliš mnoho těch, kdo by hulvátsky uráželi našeho "tatíčka". I když horlivých Brettschneiderů, kteří budou odhalovat podvratné protistátní pisálky, by se možná našlo docela dost. Zatímco "hraduvěrní" blogeři mají pana prezidenta v lásce. Kvůli nim se žádný zákon sepisovat nemusí.
- Lovit anonymní hulváty, kteří exhibují v diskusích, to se teda policie nadře. Ale o ty opravdu nejde, to jsou malé ryby. Většina z nich beztak dehonestuje "sluníčkáře" a "kavárnu". Hanobení kavárníků není žádný trestný čin! Je to záslužná činnost pro stát, ausgerechnet na metál o příštím státním svátku :-) :-) :-)

..............................................................................................................................................
Takže půjde o to, zatnout típec "novinářské žumpě" (jak přenádherně zhanobil novinářskou obec jistý nejmenovaný svého času premiér) Hurá zpátky do zlatých dob abnormalizace.
 

Opačnou a možná docela zajímavou variantou by byl zákon umožňující trestat ústavní činitele za chování hanobící úřad, který zastávají.
   
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | úterý 15.11.2016 21:02 | karma článku: 21,13 | přečteno: 613x