S čínským lidem na věčnost? - Deník z karantény, den 23

Tohle jsme tu už měli. Už tu byl jeden zlý, ateistický totalitní režim z Východu, který aspiroval na světovládu a nárokoval si okupační přítomnost u nás "na věčné časy". Zvráceně tomu říkali "přátelství".

...
Jak to myslí se svým "přátelstvím", předvedli nám už jedni rudí bratři v srpnu 1968, když k nám vtrhli jako nějaká zpupná horda a stříleli do neozbrojených civilistů na náměstích. Naši lidé, občané země brutálně okupované, na to reagovali výstižně, když malovali na zdi nápisy: "Se Sovětským svazem na věčnost!"

Absolutně nepřijatelné jsou tedy současné hrátky našich "poglavniků" s druhým tvrdě ateistickým a despotickým komunistickým režimem z Východu, který (jaký div!) rovněž aspiruje na světovládu. Cožpak nám ta jedna strašná zkušenost s ateistickou "věčností" asijského typu nestačila???
Nápisy na krabicích s materiálem z Číny, o tom, jak "přetrvá" přátelství českého a čínského lidu, jsou jen zdánlivě jakýmsi koloritem. Je to zvrácená propagandistická lež. Strašlivý výsměch, když za ty krabice se zbožím nevalné kvality platíme miliardy. A hrozí nám, že zaplatíme ještě mnohem víc plíživým zotročováním naší vlasti.
Jaké je to přátelství ze strany země, která svým tutláním a lhaním zatajila před světem závažnost virové epidemie a tedy její šíření po světě přímo zavinila? Jaké je to přátelství, když si od nás nechají přivézt pomoc zadarmo, ale když později potřebujeme pomoc my, nechají si ji krvavě zaplatit? Co je to za přátelství, když nás svojí pomocí vydírají finančně i morálně? Už tady zase máme ze strany komunistů (předtím sovětských a nyní čínských) vynucovanou vděčnost? Uvědomuje si vůbec někdo z našich politiků, že nám sem tahají zcela bezskrupulózní ateistický režim bez úcty k našim hodnotám, víře, lidským životům, lidské důstojnosti a k čemukoliv, co odedávna utváří naši evropskou kulturu?
K tomu nelze mlčet. Nedáme se!

...

.......

Svatý Michaeli Archanděli, ochraňuj nás ...

...

Druhý díl - Deníkové záznamy
Už jen s poznámkou, že svět, i když je plný kontrastů, má vždy svoji krásu. A nadto náš život vždy tíhne k rovnováze, k pokoji, k míru. K svobodnému bytí. Právě proto nelze mlčet k věcem, o nichž jsem se rozepsal výše.

...

Vokno

... 

Tíhnutí k pokoji a vnitřní rovnováze se neobejde bez neustálé péče. Vinař, rolník, sadař či zahradník nemůže nechat úrodu bez hlídání. Pastýř, i kdyby zrovna byl čímkoliv oslabený, nemůže proto nechat napospas vlkům stádo, které mu bylo svěřeno.

...

...

...

...

Pod ochranu Tvou se utíkáme...

Raní píseň

...

Ranní vokno

...

Úsov, pohled na kapli sv. Rocha, duben, začínající jaro. Stále nová naděje

...

 

...

 

Autor: Marek Trizuljak | úterý 7.4.2020 18:08 | karma článku: 19,97 | přečteno: 325x