Pumpuje peníze a ještě se diví, že jsou občané nespokojení

Pro pana premiéra je asi "pumpování peněz" nejvyšší hodnotou, která má lidu automaticky přinést blaho a štěstí. A lid si přesto "drze dovolí" být nespokojený.

 

Švejk by to možná komentoval takto: "VONI - jejich Veličenstvo - pumpujou peníze a pak se ještě divěj, že se to lidem nelíbí"-

..

 

Reaguji svým textem na výrok pana Babiše: „Člověk má z toho pocit, že čím víc peněz pumpujeme, tím víc jsou lidé nespokojeni."
Zdroj, viz článek: Pokud máte pochybnosti, napište mi mail

V tomto případě bych klidně pominul i to půvabné užití majestátního plurálu: "MY pumpujeme". To se lidem, kteří ztotožňují sebe sama se státem, prostě stává. Naopak velice oceňuji, že pan premiér použil pro demonstrující občany slovo "lidé". Po všech možných dehonestujících přívlastcích je to velký posun v myšlení. Už to není "hrstka nespokojenců" ani "nýmandů, kteří nic nedokázali" A dokonce to už není ani "antidemokratická cháska, která nerespektuje výsledek voleb". BRAVO! Pan premiér konečně pochopil, že jsou to lidé! 

Teď asi nezbývá, než aby lidé věrně uposlechli výzvu pana Babiše a napsali mu maily vysvětlující skutečné příčiny nespokojenosti. Jen si představte, že by každý z účastníků demonstrace na Letné napsal panu premiérovi. Takových 250.000 možná i 300.000 mailů, to by přeci byla krása.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Závěrem vážně:
Výraz zklamání nad tím, že pumpování peněz nevzbuzuje u lidí spokojenost, ukazuje na nepochopení naprosto základních věcí, které jsou součástí naší dvoutisícileté kultury. "Nejen chlebem živ jest člověk". Jinými slovy: Pumpování peněz neudělá člověka šťastným. Pokud tuto jednoduchou věc náš premiér nechápe (jak se zdá z jeho výroku), pak už asi dávno nemá v čele země co dělat. 

Zatímco lidé, kteří dali najevo, že je nějaké "penězotoky" nezaslepí, jsou nadějí, že to s námi a naším vědomím ještě není tak úplně špatné.

...

...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | čtvrtek 27.6.2019 9:12 | karma článku: 42,13 | přečteno: 5924x