První, kdo se na D8 svezl, byl kopec

Katastrofálně neinformovaný, hrubě politicky nekorektní, zcela pomýlený a kataklyzmaticky dekadentní glosář

Zásadní zpráva na úvod
Pan premiér si patrně myslí, že celé to otevření bylo symbolické: Jak brzy se otevřelo, tak brzy se zavře. Možná ho štve, že na mostě se jezdí jen po pravé půlce a levá nejede, čímž je brutálně narušena zásada politické vyváženosti. Ale i to je relativní, záleží přeci na tom, jestli se na most díváte ze směru od nás do Německa, nebo naopak.
Ne nepodstatnou otázkou bude, po kom se to sveze, kdyby tam ten svah znovu popojel.
Politicky velmi nekorektní poznámky na okraj:
- Otevření Déosmičky předcházelo zavření několika mimořádně zasloužilých podporovatelů její výstavby.
- Symbolický byl samotný fakt, že ceremoniál otevření se z velké části odehrál v tunelu. Tím spíše se někteří občané domnívají, že součástí programu mohlo být také slavnostní odhalení Pamětní desky českých tunelů.
- Jistý nejmenovaný funkcionář prohlásil po zátěžových testech, že dálniční most se chová krásně mravně. A to je potíž, protože mravnost veřejných staveb je zhůvěřilý sluníčkářský blud. Učiněná Sodoma a Gomora. Co kdybychom od nynějška vyžadovali mravnost u všech veřejných investic?
- Poté, co v Rakousku jakýmsi "divným nedopatřením demokracie" zvítězil zelenej Van der Bellen (namísto toho "u nás tolik milovaného" pravého vlastence Hofera), je záslužné chladit si žáhu na Zelených při každé vhodné příležitosti. I když teda, "zelený aktývisti" se v tomto případě fakt šeredně vyznamenali. V každém případě bych to viděl na několik zápisů do Guinnessovy knihy rekordů:
- Počet soudních procesů na jeden kilometr dálnice
- Počet soudních procesů v absolutním čísle na jednu veřejnou stavbu
Nepodceňoval bych ani hypotézu nevídaného světového rekordu v ceně za 1 km Déosmičky a naprosto famózní délku trvání její výstavby.
..................

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | sobota 17.12.2016 20:25 | karma článku: 21,67 | přečteno: 802x