Přání Mariím

Co září v měsíci září. Listy z fotografického deníku a několik (ne)japných poznámek. Všechny zveřejněné cvaky pocházejí z tvůrčího doupěte autora blogu a každý z nich si můžete kliknutím zobrazit v lepším rozlišení

...

Zářijová rána mívají krásné žluté nebo oranžové světlo.

...
Původ jména Maria, Marie je z hebrejského Miriam (Milovaná Bohem). Co jsem dosud nevěděl, je značně pravděpodobný původ z egyptského Merit Amm (se stejným významem). Miriam bylo například jméno Mojžíšovy starší sestry. Fascinující jsou významy aramejského tvaru Marjem, - Kapka moře nebo také Krásná paní.

Ráno

...
Nedávno jsem zaslechl zajímavou interpretaci jednotlivých písmen jména MARIA prostřednictvím latinských slov: M jako mediatix (prostřednice) A jako advocata (zastánkyně), R jako riconciliatrix (usmiřovatelka), I jako illuminatrix (světlo přinášející), A jako auxiliatrix (pomocnice). Nechci tím vést příliš specificky náboženské povídání. Jde o úplně normální lidskou věc a praktický život: Zda umíme být prostředníky svých blízkých v jejich těžkostech a při řešení problémů, zda lidé najdou u nás zastání, zda přinášíme usmíření, zda umíme vnést světlo do tíživých situací a podat pomocnou ruku.

...

Vokno ...

...

Ráno na střeše

...

...

Ráno na střeše

...

Vláček - Hanácké Pacifik - bloudící v ranní mlze

...

Večerní ''Lhotákovina'' na Úsově

...

Úsovský večer

...

Zlaté ranní střechy - Jenom v září...

...
Všechny Marie a Mařenky, které jsem kdy potkal, jsou nesmírně hodné a obdivu hodné, s dobrým srdcem. Třeba jsem měl jenom takové štěstí... a třeba to vůbec není náhoda. To jméno s významy Bohem milovaná, Kapka moře a Krásná paní s tím určitě má souvislost.

...

...

 

 

 

 

Autor: Marek Trizuljak | čtvrtek 12.9.2019 23:15 | karma článku: 19,82 | přečteno: 345x