Pozitivní cesta je cestou bezpečí naší země

Viděl jsem seznam osobností, které potvrzují, že nebudou volit Miloše Zemana. Jsou to lidé, kteří opravdu něco umí a mnozí z nich to také potvrdili ve světě. Jejich hlas má velkou váhu a je dobře, že se takto jednoznačně vyjádřili

Odmítnutí špatné cesty je pro  společnost životně důležité. Je to ochrana nás všech před dalšími nedozírnými škodami, které naší zemi hrozí. V tomto smyslu jde o negaci jen zdánlivou, odmítnutí špatné cesty je pozitivní hodnotou.
Jsem však přesvědčený, že ještě lepší, než se negativně vymezovat, je formulovat věc od základu pozitivně. V dnešních dnech a naší konkrétní situaci to pro mne znamená vyjádřit podporu Jiřímu Drahošovi. 
Vidím jako naprosto zásadní umět napřímit všechny síly pozitivním směrem. Nestačí pouze něco odmítnout, je třeba mít přesvědčivou, dobrou vizi, co chceme a co budeme dělat dál. Začít musíme posilováním touhy celé společnosti po změně k lepšímu. Směrem k slušnosti a dobrým, civilizovaným, uspořádaným poměrům. Tohle je obrovský potenciál energie, které je třeba dát prostor, aby mohla působit. 
U kolébky evropské demokracie stály relativně malé, často rozhádané a vzájemně soupeřící městské státy antického Řecka. Tyto se dokázaly v rozhodujících chvílích sjednotit a odolat tlaku Persie, velkého militantního, autoritářského impéria z východu. Řekové odolali a uhájili svoji svobodu dokonce i vzdor tomu, že některé městské státy zradily a přidaly se na perskou stranu! Díky tomu, že Řekové tehdy ustáli ten obrovský tlak, můžeme až dodnes stavět na úchvatném dědictví jejich kultury, architektury, výtvarného umění, dramatické tvorby, poesie,  historie, filozofie, matematiky...
Budoucnost dnešních evropských států je ve vzájemnosti a ve zdravé míře semknutosti. Což umožňuje právě Evropská unie. A to je také zárukou naší bezpečnosti, která jde ruku v ruce s lidskými svobodami, s právem, ústavním pořádkem a s civilizovanými, uspořádanými poměry.
     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | pátek 19.1.2018 11:46 | karma článku: 17,14 | přečteno: 430x