Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil

To je fakt "obrovský kumšt" vyjádřit se tak, aby si jedni i druzí (někdy dokonce ještě i třetí) mysleli, že zaznělo přesně to, co chtěli slyšet.

 

 

To už ani není "umění možného", ale umění nemožného, nikdy nevídaného a neslýchaného

Přeřekl jsem se, vysvětluje Trump výroky o ruském vměšování do voleb. (prosím, odkaz na článek si určitě přečtěte) Jenomže to slavné dementi samo o sobě zní pohádkově. Takhle moudře by to (ne)byl býval byl nepodal ani čaroděj ze země Oz 
"Neřekl jsem nebylo by, bylo-li by. Řekl jsem bylo by, nebylo-li by" :-D

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Četl jsem někde historku (možná jen bajku) z doby Alexandra Velikého. Po vítězství nad Peršany se Alexandr zmocnil obrovského pokladu krále Dareia. Padlo rozhodnutí, že kořist se rozdělí mezi Alexandrovy nejbližší válečné druhy. Jeden z druhů nejvěrnějších, který byl během vojenských tažení strážcem pokladny, se však zařídil pro sebe, předešel chvíli dělení, zmocnil se části perského pokladu a zmizel. Za nějaký čas se objevil v Aténách, ale tam jej místní vládce uvěznil a majetek mu zabavil. Pak i aténského vládce dostihla spravedlnost, byl uvězněn, hledal se ukradený poklad, ale ten nikde nebyl. Zmizel. Při výslechu se nebohý vězeň bránil, že prý všechno použil pro veřejné blaho, když majetek vynaložil na financování své "politické strany" (řečeno dnešním jazykem, tehdy to spíše byla nějaká vlivová skupina přátel a příznivců).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

A tak nám zůstává jediná jistota. Že ve výrocích čelných panáčků není nic jisté. Nebylo by nemožné nevěřit tomu, co říkají. 

.................

.................

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | středa 18.7.2018 14:23 | karma článku: 17,10 | přečteno: 1650x