Mučili, vraždili, zavírali do lágrů, okradli... A pak svoji oběť špiní!

Glosa k neuvěřitelné komunistické hanebnosti a provokaci, která se odehrála krátce před vánočními svátky na půdě Poslanecké sněmovny

.......

„Komunisté, kteří 40 let pronásledovali církev, mučili, věznili a internovali její představitele, ukradli všechen církevní majetek, kostely a další církevní objekty, ze kterých se pod jejich správou staly ruiny, si dovolí vydat knihu o církevních restitucích a škodlivosti církve, jejímž autorem je zrovna Miroslav Grebeníček. Respektuji svobodu projevu, ale tady se jedná o skutečnou nehoráznost. Z úcty ke všem pronásledovaným se musím ozvat!" 
.......
Tak komentuje Grebeníčkovu knihu o údajné škodlivosti církve Stanislav Přibyl, generální sekretář České biskupské konference.
(zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/grebenickova-kniha-o-restitucich-je-nehoraznost-tvrdi-pribil/r~54c970560a8a11e9b7c1ac1f6b220ee8/)

......

Nic nového pod sluncem: komunistický člověk kydá špínu na církev. Vždyť podle morálního kodexu budovatele komunizmu přeci každému MUSÍ být jasné, že okradená a zmlácená oběť, která se dožaduje náhrady škody, je "chamtivá" a "škodlivá pro společnost". 
Tragikomické jsou i dodatečné tanečky, při nichž ministr kultury Staněk křest knihy popírá, zatímco "mluvčí KSČM Helena Grofová trvá na tom, že ministr knihu křtil". Tak se aspoň, vážení, mezi sebou v tom infantilním vytáčení nějak domluvte a nedělejte si ještě větší ostudu! 
Naší milé straně sociálně demokratické bych při tom všem rád připomněl, že v minulosti krutě zaplatila za své kamarádčofty s komunisty. Není už načase se konečně probrat? Vždyť to tu máte zase: Tvrdíte, že jste jim jejich špínu neposvětili a oni vás klidně do té své špíny zatahují! Copak to nevidíte? A vůbec vám to nevadí?

S. Grebeníček mezitím stačil onálepkovat kritické výtky jako "prachobyčejné křupanství" a "bombastické žvásty osob zcela prostoduchých" (sic!) 
........

Respekt k svobodě slova je samozřejmě správný. Nikdo knihu nezakáže a tisk nepůjde do stoupy (jak to měli ve zvyku komunisté), autor nebude za své názory zavřen (jak to měli ve zvyku komunisté). A nebude znárodněno nakladatelství (jak to měli ve zvyku komunisté). Banda "ozbrojené pěsti dělnického lidu" nevlítne do tiskárny, aby rozmlátila stroje a odvezla železo do sběru, na podporu národního hospodářství (jak bylo za komunistů zvykem).
Je to však hanebnost. Právo obětí komunizmu na náležitou úctu je právem nesrovnatelně vyšším, než "právo" pachatelů bezpráví své oběti ještě dodatečně špinit. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | pátek 28.12.2018 16:46 | karma článku: 41,65 | přečteno: 2657x