Když pako vyrazí na Paca

Malinko letně a uvolněně. Aneb výsostný kulturní zážitek v hanácké metropoli ...

V Olomouci bude koncertovat Paco de Lucia! Tak hlásá billboard na dálnici nedaleko hanácké metropole. Dívali jsme se na něj dva, já i moje paní a zaregistrovali jsme červnové datum. Ve městě jsme narazili na menší poutač, který jsme si prostudovali podrobněji. Pak jsme potkali kamaráda. Říkali jsme mu, že prý "teď v červnu má být v Olomouci Paco de Lucia" a on nám to potvrdil: "Ano, vím, honem si kupte lístky, zakrátko bude vyprodáno". Paní pro ně hned zašla a taky jsme si to pro pořádek zapsali do kalendáře. Kritického dne odpoledne jsme ještě lístky doma zkontrolovali a pak jsme vyrazili. Náměstí, kde měl být stan s koncertním pódiem, zelo prázdnotou.

Aha... Je zima a poprchá, pořadatelé akci přemístili. Ale kam? Filharmonie? Divadlo? Ticho, žádný pohyb. Pak se moje paní zastaví, vytáhne znovu lístky a dívá se. Najednou jsme oba vyprskli. Salva smíchu letí vzduchem kolem celého "Horňáku". Jsme to ale paka, na lístcích je červencové datum!!!
Takové "skupinové přehlédnutí" se nám v životě nestalo. Na billboardech to bylo uvedeno správně, tam chyba nebyla. To jen "cosi" v nás chtělo vidět červen a setrvat u něj. Neznamená to nic záhadného, možná jen bylo třeba, abychom si spolu vyjeli do města a zašli v klidu na příjemnou večeři. Což jsme taky udělali. Z nouze ctnost? Ne, z hlouposti krásná chvíle!
Samozřejmě, Paco není žádné pako, ale familiární tvar jména Francisco. Takový Fanda. Zatímco z jeho fandů je jeden pako určitě. Moje paní to není v žádném případě, všechno je jen a jen má vina, to bych prosímpěkně velmi zdůraznil.
Ale je mi divné, že jsme v ten hezký červnový večer na náměstí nepotkali kamaráda, který nám konání koncertu tak pohotově potvrdil. Že by už nesehnal lístky?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | sobota 6.7.2013 18:25 | karma článku: 12,70 | přečteno: 604x