Kde máte ve volebním programu Čínu?

Prošel jsem programy stran současné vládní koalice k parlamentním volbám v roce 2013. Nikde ani slovo o "strategickém partnerství s Čínou"...

Premisa: Blbej je samozřejmě autor tohoto blogu. Vždyť si ty programy ani pořádně nepřečetl. "Čína" (jako hovorové označení čínských jídel) je přeci zmíněná v kapitole věnované zdravé výživě obyvatelstva.
______________________________________________________________________
 

- ČSSD
Kapitola "Mezinárodní spolupráce" na str. 32.
"Česká republika bude aktivním a zodpovědným členem Evropské unie a Severoatlantické aliance. Budeme rozvíjet spojeneckou spolupráci s nejbližšími sousedy, posilovat ambice Evropské unie a její schopnost zvládat krize a aktivně jim předcházet a posilovat vzájemně prospěšné spojenectví mezi USA a Evropou v bezpečnostní oblasti."

- Hnutí ANO
Kapitola 11. "Zahraniční politika"
- Budeme dál prohlubovat a upevňovat naše členství v EU a NATO a kultivovat bilaterální vazby.
- Věrohodným partnerem musíme být i  v rámci NATO a dalších mezinárodních organizací, přiměřeným a efektivním způsobem se budeme nadále účastnit různých mírových misí.

- KDU-ČSL
Kapitola "EU a zahraniční věci" (na str. 11) se zabývá podrobně vztahy s EU a v závěru také zmiňuje "rozvoj transatlantických vztahů".
 

(K doplnění odkaz na dokument Úřadu vlády České republiky "Bezpečnostní strategie České republiky" 2015  a na stránky Ministerstva zahraničních věcí České republiky.
______________________________________________________________________

 

Vážně, kde se vzalo to "Strategické partnerství s Čínou?" Nabízí se několik vysvětlení.
a/ Volební program je náhodný a zcela nezávazný slovní konglomerát. Nikdo nezná jeho obsah, nikdo ho nečetl a možná ho dokonce ani nikdo nenapsal.
b/ Kandidující politik ze zásadních důvodů nezná a nepotřebuje znát obsah volebního programu. Svatá nevědomost je nejlepší.
c/ Program je zbytečný, občan se stejně nemusí o nic starat, protože co naše věrchuška činí, dobře činí. (Příští volby uděláme bez programu. Celým obsahem kampaně budou ksichtíky na billboardech, to bohatě stačí).
d/ Geopolitické znalosti našich židle okupujících borců jsou na úrovni britského komediálního seriálu. Ptá se takhle náčelník svého světaznalého poradce: "Poslyšte, neděláte si ze mne šprťouchlata? Je Čína opravdu členem NATO a EU?"  "Jistě, pane ministře!"
 

 

  
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | pondělí 21.11.2016 7:11 | karma článku: 23,65 | přečteno: 440x