''Jidášova středa'' (nebo též škaredá) - Deník z karantény, den 24.

Popravdě, o "škaredé středě" se mi psát nechce, když je venku tak krásně. Série jarních dnů je teď jako pohlazení. Milosrdné vyvážení celkové atmosféry, která ještě stále vzbuzuje obavy a volá k opatrnosti.

...

"Fuj, taková těžká doba, a třešeň se nestydí kvést!" (pravil osel)
Karel Čapek, Bajky a průpovídky

Jaro v zahradě, duben 2020

...

Raději teď nechám na pokoji všechny Jidáše, staré i nové, ať už to mají za groš "stříbrný" nebo čínský, či jakýkoliv jiný. Už svoji odměnu mají a sami to ve svém svědomí dobře vědí. Netřeba jim ještě dělat tu čest, aby se o nich psalo. 

...

...

Večer 7. dubna, vycházející měsíc, těsně před úplňkem. Velikonoční svátky se pravidelně konají po prvním úplňku, který nastane po jarní rovnodennosti

...

...
Kdysi jsme s mojí paní zachraňovali mladé děvče, které se ocitlo v těžké životní situaci. Snad, snad jsme trochu pomohli a dodnes ji nosíme v srdci. Odjela do Španělska, našla si nový život, práci, vdala se... A nyní jsme se dozvěděli, že ji zasáhla rána čínského viru. Musela do nemocnice, 8 dnů byla v kritickém stavu na přístrojích. Až potom napsala, co se jí přihodilo a že už je z nejhoršího venku. Pronikl nás na vteřinu úlek, ale hlavně velká naděje..A vděčnost. 

...

...

Ráno s úplňkem. Zapadající měsíc, 9. dubna 2020

...

Nebe nad jezerem...

...

...

...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | středa 8.4.2020 21:41 | karma článku: 16,60 | přečteno: 310x