Je to jasné, oni chtějí sesadit prezidenta

"Řeknu vám, je to hrůza, oni chtějí sesadit prezidenta! Zkusili to teď o státním svátku a prý to zkusí znovu sedmnáctýho listopadu" ... "Jo, je to podvod, celý ten Brady. A Herman taky! Vždyť to není žádný strýc!"

..........................................................................................................................................

Takhle pěkně si povídali u kávy a zákusku dva milí, bělovlasí, dobře oblečení pánové. Pohodička. Jeden se malinko podobal na Jiřího Bradyho a možná měl téměř stejný věk... Tihle pánové v tom mají jasno, blesklo mi hlavou.
A já bych v tom chtěl mít taky tak jasno. Vážně, kdo jsou ti ONI, co "chtějí sesadit" prezidenta?
Jsou to všichni ti, kdo se mýlí, podle toho se to pozná! Tak to bylo odjakživa: Když někdo nad všechny vyčnívá svojí hvězdnou slušností, pravdomluvností a neomylností, tak se proti němu zvedne prapodivný konglomerát "neslušných, prolhaných a nechutně pomýlených".
 

VŠICHNI se mýlí!
Pletou se letoví dispečeři a zmýlil se smuteční průvod v Bratislavě, který se dal do pohybu dřív, než dorazila naše důležitá delegace. Mýlí se akademická obec a rektoři. "Hrubě se zmýlil" Ferdinand Peroutka i jeho vnučka a mýlí se literární historici. Naprosto "fatálně se zmýlil" soud, který Hradu uložil povinnost omluvy, ba dokonce téže budově způsobil újmu na její křehké duši. Šeredně se pletou všichni ti Hermani, Bradyové, Horáčkové, Bartoškové, Halíci, Sedláčkové, Marhoulové a Kocábové! Svedení a pomýlení byli turisté náhodou se motající večer 28. října na Staromáku. Srandovně popletení jsou mobilní operátoři, kteří povídají, že tam bylo v pohybu o 27 tisíc uživatelů víc, než je obvyklý průměr. Tak průhlednou taškařici - dvacetsedm dvacátýho osmýho - jim nikdo nespolkne! "Na omylu" jsou všichni ti, kdo jeli do Jeruzaléma na pohřeb Šimona Perese, když měli hezky být na Nejsvětovější rhodské konferenci, protože tam by se jim teprve rozsvítilo. Půvabný seznam pomýlených objevíme na nejmenovaném povídálkovském twit-téru. A teď se ukazuje, že pobloudilí začínají být studenti. Lidičky, to už je taková opera La Traviata, tohleto!
  
...  

Autor: Marek Trizuljak | pátek 4.11.2016 13:06 | karma článku: 33,70 | přečteno: 2065x