Hrobé technické rozmach na Hané

Hanácky dialóge. Neni nad to, kdež chetré Hanák přemuže záhade chetryho telefóno. To je ščastné jak malé klok na řetázkovym kolotočo kdež só hode.

---

Mobila ož má skorem každé pantáta, paňmáma, kločiska e děvčece. Pantáta Mosel řikale, že za chvilo bode mět chetré telefón e staré opelechané kocór ze dvorko', abe nemosel v noce nahánět kočke za homnama.
...
"Dva dne mám nové tentom... chetré telefon! Takové pěkné, veleké a elegantně bílé", řiká paňmáma v hospudce u litovelskyho piva. "Teďká sem tam cosek máčkla a šecko ně zmizelo! Ož to nenando... Já bech s tem flákla!".
Šil kolem stréc s mobilem v rokách, že pré mosi odejit na kraj předzahrádke, kdež todek nemá pokretí.  A tak mo paňmáma řekla: "Dé si na teho mobila čepico' a bodeš ho mět pokreté!"

...

Tož nám sósed, pantáta hospodář nechale řádko zemskéch jablek na svym polo'.
Vebírale sme zemsky a belo krásně teplóčko. No, kdež akoráť nechličše a je socho, tak vám je to takova eufórka! Akoráť tetine řikale, že tata s tem traktórkem lice jak magor a on to slešel! Kólel očima jak steklé! Měl eufórko' aji testosteróne pěkně vevážený!
Povidám vám, že sem nikdá neměl teho džointa nebo jak temo řikajó, ale vebirat zemsky jabka, to je fantastické endorfín. Ani dvacet tech čmódivek be člověko' takovó radosť neodělalo! Eště, kdež sme to stihle oklodit těsně chvilko přeď dyštěm! 

...

...

 

Autor: Marek Trizuljak | pondělí 16.9.2019 20:23 | karma článku: 18,83 | přečteno: 425x