Debakl jedné z komunistických podlostí

Ústavní soud dne 15. října 2019 zrušil sporné zdanění církevních restitucí, protože mířilo proti principům právního státu  

...
Co dnešnímu nálezu Ústavního soudu předcházelo:
Na návrh komunistů schválila v lednu 2019 vládní koalice za podpory KSČM a SPD nemravný, protiústavní zákon o dodatečném zdanění finančních náhrad za movitý majetek, který nebylo z různých důvodů možné vrátit církvím a náboženským společnostem v restitucích přímo. Šlo opravdu jen a jen o zlomyslný komunistický kopanec a bylo to jejich "výpalné", které si nechali od slabé koalice ANO - ČSSD "zaplatit" za podporu.
Senát v únoru 2019 zamítl návrh zákona o zdanění církevních restitucí, ale sněmovna v dubnu senátní veto přehlasovala.. A poté se zákon dočkal i podpisu prezidenta Zemana. Dosavadní peripetie jsou známé, problematika byla probírána ze všech stan, diskuse byly ohnivé...
Nemravnost komunistů se i v tomto případě ukázala v plném světle: Okrádali lidi, zavírali, mučili, vraždili a nakonec se pokusili své oběti ještě jednou okrást Když pro tuto chvíli pominu jejich tradiční, vícekrát opakované tíhnutí k vlastizradě ve prospěch "bratří zachvatčiků", jde komunistům stále o to, aby zpochybnili, poplivali a překazili cokoliv, co je spojeno se svobodným vývojem naší společnosti po listopadu 1989.
...
Dnešní výrok Ústavního soudu umožní pokojnou cestou dojít k (částečné) nápravě křivd způsobených totalitním komunistickým režimem a dokončit odluku církví od státu. A nám jako občanům této země se tak vrací aspoň část důvěry v právní stát a funkčnost demokratických institucí.
Ale co je velice důležité v době před oslavami třicátého výročí pádu totalitního režimu je fakt, že aspoň jedna z nových komunistických podlostí dostává na frak.  
...
Deo gratias

 

Autor: Marek Trizuljak | úterý 15.10.2019 20:44 | karma článku: 30,20 | přečteno: 771x