Co je to ''nejvyšší národní zájem''

Při nepřekonatelně humanistickém, filozoficky, duchovně, kulturně a lidumilně laděném projevu nejmenovaného pana prezidenta během mohutné vojenské přehlídky se svět dozvěděl, že nejvyšším národním zájmem je hájit národní zájmy

---
Prostě pochop, vážený světe, že nejvyšším národním zájmem není rozvoj vzdělanosti národa, jeho kultury, umění a duchovních hodnot, ani podpora občanů, aby se díky vzdělání a dobrému zakotvení v hodnotách uměli co nejlépe postarat sami o sebe a sami řídit svobodně a důstojně svůj život. Kdepak, nejvyšším národním zájmem je přeci hájit vlastní národní zájmy
Proto je nezbytné vtrhnout s kolonami tanků k sousedům, protože tam, panečku, tam se hájí ty "vlastní národní zájmy" nejlépe! To dá rozum!

...

1/ Otázka pro Rádio Jerevan: "Co je to obranná válka?"
Odpověď: "Že se vůbec ptáte, vždyť etymologie napovídá jasně: Je třeba někoho přepadnout tak šikovně, aby pak bylo výsledkem, že bude obrán o území"
(Nejlépe, když se podaří "uhájit" celé území souseda, to se národní zájem úplně tetelí. Vždycky přitom platí zásada, že ten, kdo byl přepaden a obrán, si za to může sám, vždyť drze provokoval už pouhou vlastní existencí. Největším proviněním a sprostou provokací je samotný fakt, že svobodně žijete v sousedství toho, kdo "hájí své národní zájmy")

2/ Otázka pro Rádio Jerevan: "Je ještě nějaký další vysoký národní zájem?"
Odpověď: "No jistě! Takový zájem skutečně existuje! Říká se tomu národní štěstí".
K dosažení "národního štěstí" je třeba zařídit všemi možnými způsoby, aby se blízkým i vzdáleným sousedům dařilo špatně. Rozeštvat je, mást lží, korumpovat nebo vydírat tamní lidi, aby řídili veřejné věci co nejhůř. A mezitím musíte elektronicky napadat jejich infrastrukturu, státní a komunální správu, nemocnice, strategické komunikace, distribuční sítě... Čím více se vám podaří u sousedů pošramotit, tím větší je vaše "národní štěstí". Vlastní svrab tolik nebolí a není třeba ho léčit, hlavně, že se trápí jiní, žejo.

3/ Otázka pro Rádio Jerevan: "Co je to tradiční národní holubičí povaha?"
Odpověď: "To je rovněž velmi prosté. Taková holubička krouží kolem někoho s mile přátelskou tváří a kdykoliv si umane, po(s...)plká mu hlavu". (No a taky přitom může holubička držet v zobáčku vrbětičkovou mírovou ratolest, což je záblesk, po němž se vám rozsvítí.)
 

...

Vážení přátelé, pokud jste někomu na jeho území způsobili výbuch, který zapříčinil smrt dvou lidí a obrovské materiální škody, a on by za to od vás chtěl drze vymáhat náhradu, jen se nebojte! Začněte na něm vymáhat náklady, které jste měli s okupací jeho země a s více než dvacetiletou přítomností svých okupačních jednotek. Za takovou holubičí pomoc vám musí tvrdě zaplatit. "Se Sovětským svazem na věčnost".

...

Japná poznámka na závěr: Onen proklamovaný "národní zájem" vzešel od paní (carevny) pocházející z Německa. Když se jí ptali, proč dělá územní výboje a jak chce ty do všech stran rozfouklé hranice říše bránit, odpověděla: "My naše hranice bránit nebudeme, my je budeme stále rozšiřovat!" 

A tím aspoň pro dnešek, milé děti, končí rozšířený výklad pojmu "hájení národních zájmů" na věčné časy a nikdy jinak.
...

...

 

Autor: Marek Trizuljak | pátek 14.5.2021 16:36 | karma článku: 17,18 | přečteno: 368x