Bezprecedentní čínské vyhrožování

Čínský "vzkaz" z 13. ledna 2020 byl o den později předán spolu s přípisem zahraničního odboru prezidentské kanceláře předsedovi Senátu Kuberovi. Celá věc jeví známky vydírání a vyhrožování namířeného proti naší zemi.

...

"Kubera si z Hradu přinesl výhrůžky od Číny" ( viz článek: zde)

Zde je kopie čínského dopisu, zdroj Aktuálně,cz
https://cdn.xsd.cz/original/886ae84d187831f282c0727c5b65457b.jpg

Dle dostupných údajů (viz zdroj) měl výhrůžný dopis přijít z čínské ambasády, jejíž hlavičkou je opatřen. Adresován a předán byl Kanceláři prezidenta České republiky, což potvrzuje razítko podatelny ze dne 13.1.2020. Dne 14. ledna byl při schůzce s prezidentem Zemanem dopis postoupen předsedovi Senátu Kuberovi (již s přílohou Zahraničního odboru prezidentské kanceláře).

Takové chování je naprosto nemyslitelné. Předseda Senátu je druhým nejvyšším ústavním činitelem země. Vyhrožování jemu je zároveň vyhrožováním celé naší zemi a jejím obyvatelům.
Stejně tak je neslýchaný způsob, jakým se Hrad de facto postavil na čínskou stranu a přípisem šéfa zahraničního odboru dokonce čínský dopis podpořil. Je tedy náš současný prezident skutečně prezidentem České republiky? Nebo je spíše zástupcem zájmů jiné, cizí moci? (Nehledě na to, že zahraniční politiku naší země neřídí prezident, ale vláda.)
Je také třeba dodat, že prezident České republiky nemá být ani v náznaku prodlouženou rukou čínských zájmů: Prezident České republiky se zodpovídá českým občanům, ne čínské komunistické věrchušce.  A neměl by jevit "nadměrnou náklonnost" ani vůči žádné jiné cizí moci.
_______________________________________________________________
(https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/99836/cina-vyhrozovala-kuberovi-jeji-dopis-mu-predala-kancelar-ceskeho-prezidenta.html)

...

Čest památce pana Kubery  (Ne však ostatním aktérům této smutné kauzy)

...

...

Autor: Marek Trizuljak | středa 19.2.2020 14:20 | karma článku: 43,43 | přečteno: 5659x