Bátora je svědomitý národovec a katolík

Vážení a milí čtenáři, nějak si nemohu zvyknout na to, že žijeme v Kocourkově. Ještě stále si myslím, že by se s tím snad něco mohlo dát udělat. Anebo je už pozdě?

V titulku zmíněné závažné odhalení předností pana Bátory měl prý vyslovit ministr školství Dobeš. Myslím, že to snad ani nemůže být pravda, asi to zase bude nějaké "zlomyslné překrucování" veřejnoprávní televize, která to takto uvedla v běžících titulcíh při večerním zpravodajství 5. srpna. Přesvědčte se sami:

 

Pokud to však ministr Dobeš skutečně řekl, muselo by se zvážit několik hypotéz:

1/ Celá záležitost se odehrála v 19. století, pak by podobný výrok pana C.K. ministra byl srozumitelný. Za určitých okolností by ale hodnocení "národovec" mohlo v té době naopak znamenat důvod pro okamžité vyhození z práce.

2/ Ministr Dobeš to řekl žertem. Ale v žádném případě to nemohla být ironie, protože podobné charakteristiky - svědomitý národovec, atd. - se neslučují s jakoukoliv ironií.

3/ Obzvláště toho "národovce" by měl pan ministr Dobeš ve svém zájmu vysvětlit, aby ho sám jmenovaný pan Bátora nezažaloval za narážky na jeho předchozí politickou kariéru u jedné poněkud více národně orientované strany.

4/ Podle precedenčního práva budou od nynějška smět být ministerští úředníci odvoláni jenom pokud se prokáže, že jsou nesvědomití antinárodovci a nekatolíci.

5/ Zmíněné kredity - "svědomitý národovec" a "katolík" budou bezesporu nejlepší kvalifikací pro zastávání vysokého úřadu. Takže, všichni, kdo máte zájem o posty na ministerstvech, nyní už víte, jak na to.

 

No, ... a ještě závěrem: Lid voličský by vlastně měl být šťastný, že pan ministr Dobeš konečně odhalil, které hodnoty ve svém životě a politické praxi upřednostňuje.

 

 

 

Autor: Marek Trizuljak | sobota 6.8.2011 8:25 | karma článku: 18,24 | přečteno: 1605x