Sprostý podraz na uživatele biopaliv

V mediích se objevila zpráva, že se chystá daň za emise CO2 při spalování biopaliv v domácnostech. Poté, co občané byli agitování pro topení dřevem a upravenými dřevními odpady.

A dnes budou administrativně donucováni, aby nakoupená otopná zařízení dali do šrotu a investovali, nevím do čeho!

Stejnými zákonodárci a státní byrokracií, kteří za fotovoltaické elektrárny rozdávají plnými hrstmi jejich provozovatelům tučné dotace za vyrobené „ekologické“ kWh. A chtějí tak „sáhnou do kapes“ drobnému lidu, který si důvěřivě pořídil otopná zařízení na dřevo a produkty z dřevních odpadů.

Připomíná mi to feudalismus z doby před reformami Marie Terézie, kdy veškeré státní rozpočtové potřeby byly kryty z daní zemědělských podaných, městských řemeslníků a obchodníků, zatímco feudální vrchnost platila velmi málo, většinou vůbec nic.

Jak je patrno z historie, ve Francii to nakonec vedlo k Velké francouzské revoluci. A kde dnes hrozící podobné zdražení pohonných hmot vyvolalo masové pouliční nepokoje, které Macronův režim musel potlačovat hrubou silou policejních těžkooděnců).   

V minulosti, na začátku kampaně proti oteplování Země v důsledku stoupajícího obsahu CO2 v atmosféře, byli lidé přesvědčování, aby přecházeli na topení dřevem. To že sice také emituje CO2, který však nepochází ze spalování fosilních paliv, ale který rostliny získaly při fotosyntéze z ovzduší. Takže se spalováním rostlin množství CO2 nezvyšuje, ale jen dochází k jeho cirkulaci v atmosféře.  

Takže naši zákonodárci a byrokraté by si to mněli znovu nechat vysvětlit od akademických ekologů a naši amatérští „zelení“ ochránci přírody patřičně protestovat.  

Text tohoto blogu zároveň posílám na předsedu Poslanecké sněmovny, Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo financí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Trinkewitz | středa 12.12.2018 14:39 | karma článku: 34,07 | přečteno: 1576x