Sobotka vydržováním Dienstbiera pohřbí ČSSD

Měl by dát Dienstbiera psychiatricky vyšetřit, protože vykazuje silné příznaky psychopatie a narcismu, což jistě práci vlády a volebním preferencím ČSSD neprospívá.

Pan JUDr. Jiří Dienstbier je v Sobotkově vládě ministrem bez portfeje, pověřeným řízením legislativní rady vlády a řešením problematiky lidských práv minorit.

Ani v jedné z těchto povinností za svého mandátu neprojevil žádnou vážnou iniciativu a nedovedl k přijetí žádného významného zákona. Za všechny bych jmenoval zejména zákon o obecném referendu, který tento režim potřebuje „jako sůl“!

V oblasti lidských práv se vyžívá v mnohomluvných deklaracích, ale pro integraci problematických minorit do většinové společnosti kromě toho nevykonal nic. Použiji srovnání s ministrem spravedlnosti, též JUDr. Pospíšilem, který za svého mandátu dokázal prosadit rozsáhlý a právně složitý Nový občanský zákoník!

Dienstbier mi také Zemanovu ministryni školství Buzkovou, o které ten řekl, že je to jeho nejlínější ministr (-ně). Pan Dienstbier se místo intenzivní a kreativní práce věnuje demagogického pěstování svého osobního renomé a spřádání politických intrik.

Jeho posledním předvolebním šlágrem je kauza zboření vepřína v Letech. 

Fakta o internačním táboru v Letech jsou jiná, než Dienstbier říká a jeho historie nepatří do holokaustu.

Tábor patřil pod správu vlády 2. ČSR a potom Protektorátu a ta ho také po celou dobu existence řídila a obsazovala českým vězeňským personálem. Později byl na příkaz okupantů  změněn na rodinný internační tábor pro cikány, který byl posléze přeplněn nad předpokládanou kapacitu. Česká(!) správa tábora nejednala s internovanými „rukavičkách“ a když vypukla v táboře epidemie tyfu, nechala nemocné bez pomoci umírat. Obětí bylo do stovek a je proto lidsky správné je připomínat a důstojně uctívat jejich památku, i těch epidemii přeživších, které nacisté nakonec poslali do vyhlazovacího tábora v Treblince.

To se ale již stalo za prezidentství Václava Havla a na místě, kde zemřelí z Letů byli pochováni, byl zřízen hřbitovní prostor s pomníkem, který tuto krutou skutečnost připomíná. Je dostatečně vzdálen od sporného vepřína, který proto není nutné bořit, vynakládat na to velké finanční částky a připravovat jeho provozovatele a zaměstnance z Letů o zisk a práci. Ale Dienstbier celou tuto kauzu živí,  nikoli z upřímné piety, ale jako příležitost ke skandalizování Babiše a jeho ANO 2011 a k verbování hlasů pro skomírající ČSSD.

Celá politická kariera pana Dienstbiera vzbuzuje zřejmé pochybnosti o jeho psychice. Ta vykazuje zřejmé psychopatické znaky narcismu: člověka s přehnaným obdivem sám k sobě, s arogantním vystupováním a nedostatkem pochopení pro druhé, které chápe jen jako nástroje pro vlastní cíle. Velký lékařský slovník definuje narcismus jako sebelásku. Narcistická porucha osobnosti se projevuje přehnanými představami jedince o vlastní důležitosti a privilegovanosti, a to i bez ohledu na skutečné výsledky svého jednání. Častým projevem je i arogantní chování a nedostatek empatie. Lidé trpící narcistickou poruchou osobnosti se primárně snaží svému okolí dát najevo svou nadřazenost a myšlenou dokonalost. Daný jedinec věnuje sobě více pozornosti než světu, a to pak má negativní dopad na jeho vztahy a život. K tomu využívají falešných citů či přetvářky. Hlavním tématem jejich hovorů jsou oni sami a jejich údajně přínosné činnosti. Na kritiku reagují lhostejností nebo hněvem. Ve vztazích vyžadují bezmezný obdiv od partnera, o jeho city se však nestarají. Nemají dostatek empatie.

Pozn.: Diagnózu jsem převzal z Wikipedie

Autor: Zdeněk Trinkewitz | středa 7.9.2016 14:33 | karma článku: 40,76 | přečteno: 1733x