Proizraelská politika pánů Nepohody a Černohorského

Výše jmenovaní výtečníci poslušně kopírují americkou politiku podpory Izraele pod vládou jestřábů a náboženských fundamentalistů.

Snad by znejistěli, kdyby více studovali historii a četli kritické názory samotných Američanů, nijak nevýznamných. Jedním z nich je Paul Craig Roberts (72), americký ekonom, jeden z otců reaganomiky. Týdeníku TÝDEN z 8.10.2011 poskytl rozhovor, z něhož budu citovat. Říká tam: Spojené státy jsou řízeny oligarchií. Demokracie je jen show...

Otázky TÝDNE:

- proč to Amerika dělá?

Myslím, že je to proto, že Spojené státy jsou řízeny oligarchií. Tady žádná demokracie neexistuje. Je to všechno faleš, přetvářka, show. Amerika je ve skutečnosti řízena Wall Streetem, vojensko-bezpečnostním komplexem, ropnými společnostmi, zemědělskou lobby a v menší míře pojišťovnami a farmaceutickými firmami. A samozřejmě Americko-izraelským výborem pro veřejné záležitosti. To je velká, mocná lobby, která zajišťuje, že Spojené státy budou vždy chránit Izrael.

I americký prezident je tedy "prolobbovaný"?

Jistě. Kdokoli se chce ucházet o vysoký politický úřad - třeba o post kongresmana nebo právě prezidenta -, musí sehnat obrovskou sumu peněz na volební kampaň. Rozhodující fondy na politické kampaně mají v rukou silné zájmové skupiny, ona oligarchie, o níž jsem hovořil. Dostatečné peníze tak lze získat jen tak, že budete těmto zájmům sloužit. Kdo se vzpříčí a prohlásí třeba, že si nepřeje další válčení na Blízkém východě, jde od válu. Zákony tady píše oligarchie. A to, že je schvaluje Kongres a podepisuje prezident, to je jenom divadlo.

Někteří tvrdí, že se Spojené státy chystají na válku s Íránem. Byla by taková válka v zájmu oné oligarchie?

Ano, jistě. Izraelci stále tlačí na to, aby ta válka byla. A hraje to samozřejmě do karet i vojensko-bezpečnostnímu komplexu. Ale navíc je tu pár dalších důvodů.

Říkáte ale, že zatímco USA ovládají řadu loutkových režimů, samy jsou loutkou v rukách Izraele.

Ano. Na Blízkém východě nemáme nezávislou zahraniční politiku. Všechny tamní problémy, všechny války vyvěrají z toho, že Izrael se nikdy ze svých zločinů nezodpovídal. Proto Izrael hledí na Ameriku jako na svůj loutkový stát. Cokoli jim řekneme, ignorují - Izraelci dělají jen to, co sami chtějí. Problém je v tom, že jakmile Izrael kritizujete, hned vás nařknou z antisemitismu, z toho, že nemáte rád Židy. Ale v tom to není, jde jen o to, že každý by se měl zodpovídat ze svých činů.

To jsou „žhavě současné“ názory stoprocentního Američana. Ale jsou to názory staronové, opakující téměř shodné názory Jana Masaryka z počátku 20. století. Ty jsem našel v knize Pavla Kosatíka a Michala Koláře: Jan Masaryk – pravdivý příběh (2. vydání, Mladá Fronta 2009). Na str. 269 autoři citují z Janova dopisu otci z New Yorku:

„Je jich tu zatím 600 000, ale každý druhý člověk, kterého potkáš v obchodní čtvrti, je žid. Jsem den ode dne větší antisemita, poněvadž vidím, že jediná zbraň proti ži­dům je zašlápnout je. Žid totiž (keine Regel ohne Ausnahme), jakmile se cejtí, je nejsurovější a nejdrzejší utlačovatel. V real estatu mají židi tři čtvrtiny všeho v rukou a zde s nimi přijdu nejvíc dohromady a nenávi­dím je. Je základní chybou Američanů, že jsou příliš pohostinní vůči cizincům, a ti toho až příliš využitkují. A poněvadž New York je pánem celé Ameriky, budou židé za 50 let pány celých USA..." !!!

Podle známého schématu budu i já obratem označen za antisemitu. A to zcela rozhodně odmítám. Poznal jsem  řadu velmi úctyhodných Židů a také vím, že i v dnešním Izraeli je nemálo občanů, kteří s rasistickou a imperialistickou politikou své vlády nesouhlasí a chtěli by Palestincům dopřát vlastní stát a žít s nimi v míru a v dobrých sousedských vztazích. Tak, jak to ukládala dosud nesplněná rezoluce OSN z roku 1947. Ale to, jak ukazuje P. C. Roberts,  nevyhovuje zájmům americko-izraelské oligarchie, která vládne  a chce trvale vládnout světu a ukájet svojí bezbřehou touhu po majetku a neomezené moci. Téměř doslova tak, jak je to napsáno v Protokolech sionských mudrců, které jsou (bez důkazů) prohlašovány za podvrh carské „ochranky“.   

Autor: Zdeněk Trinkewitz | sobota 22.10.2011 6:15 | karma článku: 15,37 | přečteno: 820x