Plané sliby partají před volbami

Televizní Vyhrazeno pro ... spustilo „slibotechnu“ partají, ve které se předhánění ve slibech voličům co všechno, v případě jejich zvolení, pro jejich blahobyt dnešní a budoucí, prosadí a zavedou.

Pokusím se komentovat jen některé sliby z onoho pořadu i sliby z partajních příležitostných předvolebních novin a letáků.

Pobavil mne třeba pan Fiala z ODS, který „pozapomněl“ na „služby“ jeho strany, kterými od dob předsedy Klause poskytla občanům této republiky, služby vpravdě medvědí. Vše špatné, co nás dnes poškozuje, vzniklo v jejich „kuchyni“. A dnes chce tento pán nalákat voliče mnohonásobným opakováním slibu: „Můžete se spolehnout!“ Jen si vzpomeňte, jak jste dopadli, když soc-dem Gros prohlašoval, že to myslí upřímně!

Pan Okamura si dal do názvu Strana přímé demokracie, ale moc toho o přímé demokracii neví a spíše jí škodí. Ostatní jeho sliby jsou vesměs populistické, aby mu získaly hlasy méně informovaných voličů. Podobné jsou i sliby prosazování přímé demokracie u republikána Sládka, harmonikáře od Pirátů, nebo posedlého požírače „komančů“ a estébáků Cibulky aj.

Samozvaný „živitel a dobrodinec národa“ Babiš nám zase poslal do poštovních schránek SMLOUVU S OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY. V ní slibuje (jen slibuje!) řadu jistě pozitivních opatření pro občany, ale také kroků diskutabilních, které mají sloužit především jemu osobně. Ke splnění jeho touhy po absolutní moci a výhodám pro jeho podnikatelské aktivity.

Jako důchodce se mne týká jeho slib, že základní důchod navýší jednorázově všem stejně. Jsem důchodcem s nadprůměrným důchodem, protože jsem pracoval do 70 let bez pobírání důchodu. V principu nejsem proti solidárnímu zvýšení důchodů těm nejpotřebnějším, ale vadí mi, že o tom chce vrchnostensky rozhodnout vláda bez mého souhlasu, když chce porušit závazek státu o vyměřování procentní části důchodu podle doby „přesluhování“ důchodců a jejich účasti na tvorbě HDP.                 Dále slibuje, že bude zlepšovat výběr daní z příjmu právnických i fyzických osob a postihovat daňové úniky. Ale u sebe osobně má z „legálních“ obřích daňových úniků velký osobní zisk, který nezdaňuje. To jsou jeho korunové dluhopisy, které emitoval jeho „bývalý“ AGROFERT s abnormálně vysokým úrokem 10%, a obratem jich za miliardu Kč prodal fyzické osobě – právě jen panu Babišovi. Jejich nezdaněný roční výnos je cca 120 miliónů. Zde by měl pan Babiš příležitost projevit solidaritu s chudšími vrstvami „jeho“ národa! Tím, že by se zavázal prosadit kontinuálně progresivní daně z příjmu především fyzických, ale i právnických osob a z jejich výnosu prosadit snížení DPH, daní z podprůměrných mezd, zvyšování nejnižších důchodů a výdajů na sociální, vzdělávací a kulturní rozvoj. A v neposlední řadě na urychlené splácení zadlužení státu, krajů i obcí.

Co v této situaci občanům voličům zbývá?

1. Nejít k volbám se nedoporučuje. Rozhodně k nim jít!

2. Rozhodně nevolit strany dnes vládnoucí koalice.

3. U dosavadních parlamentních stran zakroužkovat čtyři kandidáty, počínaje 2. třetinou
     kandidátky.

4. Jako projev nesouhlasu s dnešním režimem vlády několika zprofanovaných a korupčnických partají, 
    odevzdat obálku se znehodnoceným volebním lístkem.

A po volbách se zapojit do občanských aktivit a hnutí, požadujících novou ústavy na principu přímé demokracie.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | úterý 17.10.2017 14:41 | karma článku: 9,87 | přečteno: 412x