Peake - falešná světice dovršila zradu

Pro toho, kdo sledoval jednání Karoliny Peake v Nečasově vládě v období tzv. vládních krizí, nemůže být překvapen včerejším „rozuzlením“ vývoje, jak ve Věcech veřejných, tak ve vládě.

Nebylo třeba se orientovat pouze na oficiální vystoupení a verbální projevy Peake, ale stačilo sledovat její „řeč těla“(její teorie je dnes módní ve „vědecké“ psychologii a personalistice). Stále zřejmější bylo její pokračující sbližování s politikou Nečasovy ODS i Schwarzenbergovy TOP09. A to nejen při rozhodování vlády, ale přímo ve fyzickém styku. Pro zasedání vlády a její vystupování ve sněmovně asi odpovídá protokolu, že její místopředsedové usedají vždy vedle premiéra. Ale pozoruhodná při tom byla právě „řeč těla“ Peakové, která stále více k panu premiérovi vzhlížela a stále si s ním něco důvěrně pošuškávala. Nechci tím naznačit nějaké intimní sblížení s Nečasem, který je čím dále, tím více jako muž méně atraktivní, ale sblížení politické a kariérní.

Peake vědomě využívá své zevní podobnosti se světicemi z barokních soch a svatých obrazů, a legendy o svém vzorném rodinném životě, pro ovlivňování romantických voličů a spolustraníků z VV. Do svatosti má však stejně daleko, jako Jidáš Iškariotský.

První zrady, kolektivní, to ještě spolu s celou stranou VV, se dopustila na voličích, když po volbách 2010 Věci veřejné vstoupily do Nečasovy vlády a zcela zradily své předvolební sliby. Dále již Peake zrazovala individuálně. Nejprve ve straně VV, kde vždy stála na straně pro-koaliční a měla lví podíl na tom, že „vládní krize“ byly vždy zažehnány za cenu dalšího zrazování voličů. Nejvýznamnější z poslední doby bylo její odmítnutí odstoupit z Nečasovy vlády, které ji uložil nejvyšší orgán strany - grémium.

Nejsem kvalifikován, abych odborně posoudil osobnostní kvality pani Peake. Ale v mém věku se v lidech vyznám, takže mohu vyslovit názor, že Peaková je krajně ctižádostivá žena s feministickým komplexem, která si dnes libuje na výsluní vysokých státních funkcí, jejichž „držení“ je značně atraktivní i s  hlediska společenského renomé a nemalých finančních příjmů, o kterých mohla před vstupem do politiky jen snít.

A včera završila zradu svých nejbližších soudruhů z VV tím, že ze strany, které jediné vděčí za svojí dnešní pozici, vystupuje. Promyšleně, ačkoli se to snaží popřít, využila nejistého postavení majitele strany Bárty a nepřítomnosti předsedy Johna, a fakticky provedla „III. sarajevský atentát“. Jejím dalším manévrem je vytvoření jakési nestrany - „politické platformy“, který má zakrýt faktické přeběhnutí Peake do ODS pana Nečase a současně si to nerozházet s galantním šlechticem Schwarzenbergem.

Jak je patrno, Peake je „liška všemi mastmi mazaná“, vychytralá intrikánka, bažící po slávě, moci a penězích.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | středa 18.4.2012 9:10 | karma článku: 36,41 | přečteno: 1999x