Nevolit, či volit v podzimních volbách 2016, a jak? (3)

Třetí část pětidílného seriálu, věnovaného volbám do krajských zastupitelstev a do Senátu v říjnu 2016.

V předešlém 2. dílu seriálu jsem představil dnešní hlavní hráče české politiky, kteří jsou zastoupeni v Poslanecké sněmovně a chtěli by si tam natrvalo zajistit politickou moc a příležitosti pro „dobývání zisku“ pro své členy a klienty. Jedná se o systém legalizované korupce. K obyčejné korupci dochází, jak známo, když někdo využije svěřeného veřejného úřadu k soukromému obohacování.

( Jan Keller - Dobývání renty z knihy Tři sociální světy – nakl. SLON 2010:

Z ekonomického hlediska je klasická korupce pochopitelně zcela ideální formou podnikání. Veřejný úřad se stává „výrobním nástrojem“ dotyčného úředníka. Zatímco náklady na fungování úřadu platí veřejnost., zisky z této činnosti si přivlastňuje korupční úředník či politik.)

V tomto a následujících dílech seriálu podám stručné charakteristiky těchto „hráčů“ (vesměs falešných).

Dnes začnu tzv. pravicí

To jsou politicky zbankrotované partaje TOP 09 (11,99 % ve Sněmovně) a ODS (7,72%), kterým hrozí pokračující propad voličů i odchod ze sněmovny.

Obě to jsou partaje, které nemají žádný konstruktivní, státotvorný a rozvojový politický program, ale jen trvale paralyzují fungování Poslanecké sněmovny a dále brzdí kýžený pozitivní společenský, ekonomický i mezinárodní vývoj České republiky.

Fialova ODS jde do volebního boje s hlavním heslem: „PATŘÍME K ZÁPADU, NE K VÝCHODU“, čímž je myšlena vlastní myšlenková prázdnota a servilita k politicky, ekonomicky i vojensky se rozkládajícím USA.

TOP 09 se pod Kalouskovým vedením snaží lovit hlásky střední třídy zastrašováním před „socialismem“, který podle něho znamená živení společenských parazitů – zejména důchodců a jiných společensky handicapovaných – z jejich daní. Jeho ekonomickou „moudrostí“ není racionální ekonomický růst státu, ale zahnání seniorů a oprávněně sociálně potřebných do ponižující chudoby. Účinnost těchto svých teorií měl možnost prokázat v dobách vlády pravicové koalice. S jakým úspěchem, dobře víme.

Naši občané a voliči snad konečně prohlédnou politickou a státnickou slepotu těchto partají a jejich chtivost výnosných koryt ve státní správě, a nebudou jim již dávat své hlasy ani v letošních krajských volbách, které budou zkušebním kamenem pro volby do Poslanecké sněmovny v roce příštím.

A pokud si k nim ještě zachovali alespoň zlomek důvěry a budou volit jejich kandidátku, měli by vždy využít možnosti vlastního výběru kroužkováním jmen čtyř kandidátů, kterým lze důvěřovat.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | pondělí 19.9.2016 16:22 | karma článku: 16,69 | přečteno: 344x