Moravec kortešuje na TV1 pro Schwarzenberga

V neděli 31. srpna měl televizní Moravec na paškále presidentova kancléře a předáka SPOZ Vratislava Mináře. „Výslech“ dotyčného měl tentokrát formu tortury, jeho usilovného natahování na skřipec.

 Moderátor mu neustále opakovaně pokládal otázky ze zásobníků invektiv pánů z TOP-ky, Kalouska a Schwarzenberga. Celé to budilo dojem (ne)placené negativní reklamy strany TOP09, nebo těchto pánů osobně, v nejsledovanějším nedělním programu ČT1.

Moravcovy výpady a insinuace nemířily jen osobně na pana Mináře a stranu SPO-Z, ale  jejich prostřednictvím na presidenta republiky Miloše Zemana. Moravec podsouval divákům v TOP09 vykonstruované hrozby Zemanovy prezidentské diktatury, zneužívající prý neurčitostí litery Ústavy a obcházející jejího ducha.

Také se vyžíval v několikrát opakovaném citování výroků znejistěného předsedy ČSSD Sobotky o přeběhlictví některých již dávno i nedávno bývalých členů ČSSD, které pan Sobotka prohlašuje za zradu. Připomíná to myšlení a manýry komunistických stran Leninovy III. Internacionály (ruské VKS(b) i naší KSČ, a prý i US špionážní agentury CIA), kde platilo, že člen strany se jí upisuje doživotně a odchodem z ní se vystavuje nejvyšším trestům, včetně smrti.

Svobodný člověk má právo se s jakoukoli ideologií a stranou rozejít, jestliže ho zklamala a připojit se k ideologii a straně, kterou považuje za lepší. Světoznámý britský demokrat Winston Churchill začínal jako konzervativec, pak na řadu let byl labouristou, aby se ke konzervativcům zase vrátil. A nikdo mu to nevyčítá!  

Budiž panu kancléři Minářovi čest, že se nedal protřelým Moravcem znejistět a že mu vzdoroval a oponoval kvalifikovaně a neochvějně korektním způsobem. Kdyby se měl chovat jako Václav Klaus, blahé paměti, uprostřed debaty by odešel a práskl za sebou dveřmi.   

Na to, že veřejnoprávní ČT je prolezlá zavilými pravičáky a že neplní funkci nestranného a objektivního veřejnoprávního masmedia a že tento stav mediální rada trpí, jsme si již zvykli. Ale aby elitní moderátor veřejně prováděl tak jednostrannou a urážlivou propagandu podle not neúspěšných a proto uražených a vzteklých politických bankrotářů a znevažoval lidem demokraticky zvoleného presidenta republiky, na to si ani zvykat, ani to trpět nechceme.

Bude jednou ze zkoušek pravdy budoucí nové Sněmovny, bude-li a jak tento stav ČT radikálně a rychle řešit.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | pondělí 2.9.2013 14:00 | karma článku: 21,83 | přečteno: 784x