Kalousek, Fiala – liberálové, nebo socani? Jak se jim to hodí!

Když se jim to hodí proti Babišovi, přestanou štvát proti státnímu dirigismu a začnou chránit demokracii štvaním lidu proti plutokratickému uchvatiteli moci. Trochu mi to připomíná Národní socialismus Roehmových SA.

Ústava, Hlava první Čl. 10 zaručuje občanům lidská práva, deklarovaná Všeobecnou listinou lidských práv. Jejíž Čl. 2 – 1) říká: Každý má všechna práva a všechny svobody, stanovené touto deklarací, bez jakéhokoli rozdílu rasy, barvy, pohlaví, jazyka, náboženství, politického nebo jiného smýšlení, náboženského nebo sociálního původu, majetku, rodu nebo jiného postavení. Čl. 21 – 2) říká: Každý má právo vstoupit za rovných podmínek do veřejných služeb své země.

Feudalismus se vyznačoval tím, že rozděloval občany státu na stavy, které měly rozdílná práva a povinnosti. Na šlechtu, církev, měšťanstvo, rolnictvo a bezprávnou chudinu mimo stavy. Buržoasní demokracie deklaruje rovnost všech občanů v jejich právech a před zákonem. Naše platná Ústava ČR se k této deklaraci hlásí, včetně záruk zmíněné Všeobecné deklarace lidských práv.

Naši páni liberálové typu Kalouska a Fialy a spol., většinou vždy radikálně obhajují (neo)liberální posvátnost soukromého vlastnictví a zatracují „socialistické“ snahy, přerozdělovat národní důchod od vysoko příjmových subjektů k občanům méně majetným.

A hle! Když se jim hodí účelový populistický „socialismus“ v prohrávaných předvolebních závodech s favoritem Babišem, bez začervenání se obratem metamorfují na přátele lidu a demokracie a jejich ochránce proti plutokratovi a potenciálnímu samovládci. A spolu se svými obvyklými protivníky v parlamentu se snaží rychle slátat nový ústavní zákon o neslučitelnosti funkce člena vlády (Andreje Babiše) s jeho paralelní podnikatelskou činností.

Tím jen znovu dokazují, že jim nikdy nešlo a nikdy nepůjde o poctivou službu národu a státu, ale pouze o své udržení v politických pozicích, které jim umožňují vysávat národní důchod ve prospěch svůj, svých soukmenovců, sponzorů a klientů.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | pondělí 21.3.2016 9:08 | karma článku: 16,21 | přečteno: 167x