Jsme protektorátem unie Americké, nebo generálním guvernementem té Evropské?

Chování naší vlády a parlamentu tomu nasvědčuje. Když nechceme do USA vydat hackera Nikulina, přiletí z USA sám předseda jejich Kongresu, aby nás přiměl k poslušnosti.  

Když podle příkazu EU váháme vyhostit ruské diplomaty, hrozí nám sankcemi.

Podle mezinárodního práva má být osoba, na kterou je vydán mezinárodní zatykač, vydána do státu kam občansky přísluší. Nikulin tedy do Ruska, které o něj žádá, nikoli do USA. Při své misi intervenující americký představitel ignoruje „neposlušného“ prezidenta republiky a jedná jen s poslušnou vládou.

Evropská unie na přání Velké Británie (již v procesu brexitu!), na základě neprokázaného podezření, že za atentátem stojí Putinovo Rusko, reagovala příkazem (pod trestem sankcí) všem členským státům, okamžitě vypovědět ze svých „suverénních“ členských zemí většinu z tamních ruských diplomatických sborů. Zatím co řada členských států odmítla, nebo alespoň počet vyhoštěných omezila, naše vláda v obou případech projevila servilitu, nedůstojnou suverénního státu.

Nic nového, ale započatého již za „panování“ prezidenta Havla. To když bez mandátu RB OSN napadly USA pod pláštíkem NATO Srbsko, bránící svojí státní integritu v provincii Kosovo. Zcela arogantně, proti mezinárodnímu právu a dokonce i proti Čl. 5 Severoatlantické smlouvy o NATO, která zavazuje účastníky k účasti na vojenské akci pouze při obraně členských států proti cizí agresi. O což v Kosovu nešlo. Již tehdy, se stejnou servilitou, byla vláda ČR mezi prvními, které uznaly Republiku Kosovo de jure (což ale český parlament nikdy neratifikoval!).   

To jsou křiklavé případ dvojího metru (nejen našich) postojů k analogickým událostem ve světě. Metr, který v podobných sporných případech používáme i my, je především metrem USA, které se samy pasovaly na všemocného světového univerzálního zákonodárce, soudce a četníka, a který naši političtí reprezentanti vesměs aplikují.

USA již nesčetněkrát jednaly a postupovaly, bez ohledu na mezinárodně přijatá pravidla (i za jejich účasti) k zabezpečení mírového soužití všech smluvních států a dodržování principů Všeobecné deklarace lidských práv. To dokazuje historie jejich četných jednostranných vojenských agresí a podpory státních převratů v celém světě, únosy a dlouhodobé věznění občanů cizích zemí bez rozsudku, legalizace mučení při výsleších, organizace atentátů na ústavní činitele jich cizích států, atd. atd.

A nyní si Evropská unie osobuje právo, z pouhého podezření a bez důkazů, obviňovat z podobného chování Putinovo Rusko! 

Těmto manýrám, neslučitelným s mezinárodním právem a etikou, se reprezentanti naší republiky, deklarativně masarykovské a „křesťanské“, bez uzardění rabsky podřizují. Podobně jako kdysi tzv. vláda Protektorátu Böhmen und Mähren, v čele s bezmocným a senilním „státním prezidentem“ Emilem Háchou, nacistickému Reichu!

Nehrozí těm dnešním našim „reprezentantům“ podobný osud?  

Autor: Zdeněk Trinkewitz | pondělí 9.4.2018 10:06 | karma článku: 43,08 | přečteno: 2925x