Je Evropská unie jen pro křesťanské církve a věřící?

V televizním zpravodajství Události v regionech jsme vyslechli „radostnou“ informaci, že EU poskytuje dotace obcím na jejich zvelebování. Že především podporuje výstavbu radnic a kostelů

Postrádal jsem však informaci, kterých církví kostelů, a zda EU zkoumá, jaký je procentuální podíl praktikujících „jejich věřících“ v populaci žádajících obcí. Vždyť zejména o naší České republice je známo, že její populace je většinově buď přímo ateistická, nebo nábožensky lhostejná.

Počty skutečně „věřících“ nelze objektivně vykazovat ani z oficiálních výsledků sčítání obyvatelstva. Při sčítání se občané ze setrvačnosti většinou hlásí k „rodinné“ církvi, ale žádné náboženské aktivity nepraktikují. Nanejvýš jako svobodní, později jako rodiče, se s dětmi účastní na tradičních obřadech vánočních, či velikonočních, ale nikoli jako na aktech náboženských, ale jako na akcích kulturních. Vyslechnout si sborový zpěv, chrámovou hudbu varhanní i orchestrální, jako tradiční Rybovu Českou mši vánoční. Skutečně praktikujích věřících je téměř všude jen zlomek obyvatelstva.

A pro tuto menšinu se budují nákladné kostely z finančních prostředků určených pro investice a služby, sloužící celé veřejnosti. Veřejnost – stát - tím dále zvyšuje finanční dotace, poskytované církvím, kterým v problematických restitucích „vrátil“ miliardové majetky a daroval štědré peněžní „náhrady“.

Tato „vstřícnost“ k náboženským věroukám je jen dalším potvrzením ideologické politiky všech buržoasních režimů tzv. „parlamentních demokracií“ euro-amerického typu, které záměrně a systematicky ve výchově, školství všech stupňů a v mediích všech typů, praktikují brainwashing celé populace. Vymýváním jejího myšlení od racionálního materialistického světového názoru a indoktrinaci světového názoru idealisticko-metafyzického, zejména náboženského. A Evropská unie, pod vedením farářovy dcerky, bývalé aktivistky NDR-áckých organizací FDJ s CDU a politického a francouzského promiskuitního chameleona Hollanda, spěje v tomto duchu dále. A není proto k divu, že většina Britů se rozhodla z takové EU odejít.

V historii to není nic nového. Všichni vládci nedemokratických režimů (diktátoři, aristokracie, oligarchie) vždy využívali náboženskou ideologii k ohlupování a ovládání lidu z poddaných tříd ve spojenectví se „státotvornými“ církvemi a s jejich pomocí. Dokonce i Západem démonizovaný Putin má plnou podporu ruské pravoslavné hierarchie!     

Při tom Evropská unie i naše kolaborující banánová republika, jakoby přehlédly nebezpečnou souvislost s požadavky církví etnických a národnostních menšin – neintegrovaných imigrantů, zejména muslimů, požadujících stejné státní subsidie i pro jejich náboženskou činnost. Příspěvky křesťanským církví se tak stávají precedentem pro islamisty, kteří mohou, s odvoláním na rovnoprávnost, „právem“ požadovat od států Evropské unie stejné subsidie!

Z uvedených důvodů proto protestuji proti mrhání veřejnými prostředky na neodůvodněnou propagaci jakýchkoli privilegovaných menšin. A zejména naléhám na urychlené, důsledné a dlouho odkládané provedení odluky církví od státu!

(Kterou sliboval již T.G. Masarykem ve známé Washingtonské deklaraci ČSR, předané prezidentu Wilsonovi v roce 1918).

Autor: Zdeněk Trinkewitz | středa 29.6.2016 12:05 | karma článku: 23,35 | přečteno: 684x