Islámský kaplan do české armády patří! – II.

Pod tímto titulkem zveřejnil svůj „švejkovský“ blog kolega Jan Dvořák 30.08.2016  16:28:11. Dal jsem mu karmu, ale nepodařilo se mi vložit do diskuse můj názor. Ta to řeším celým blogem.

Do české armády rozhodně nepatří naprosto žádní feldkuráti! Je-li něco takového třeba, pak by tam měli působit vojenští psychologové – což již funguje.

Česká republika je sekulární demokratický stát, ve kterém se dokončuje úplná odluka církví od státu. Po diskutabilním majetkovém vyrovnání státu s církvemi, bude ještě následovat zrušení mezd kněží, vyplácených ze státního rozpočtu.

Feldkuráti fungovali ve všech armádách v I. světové válce a „křesťansky“ žehnali jejich vraždícím zbraním. Jejich „vzory“ v K.u.k. Militär vykreslil Jaroslav Hašek v Příhodách dobrého vojáka Švejka.

Obnovení kurátů v armádě České republiky je vazalským podřizováním se USA a NATO, kde přes US ústavou deklarovanou odluku církve od státu, se vojáci musejí povinně účastnit bohoslužeb. A kde se i v civilním životě vyžaduje povinná pokrytecká zbožnost. Diváci České televize to znají z oblíbeného amerického seriálu MASH z korejské války. 

A co se týká islamistů, bylo by nejlepší odpovědí na všechny jejich požadavky „rovnoprávnosti“ s křesťanskou a ateistickou populací, odpovědět rozhodnou odlukou všech církví od státu, zakázat státní finanční podporu jejich pastoračních aktivit a požadovat státní akreditaci jejich vzdělávacích a charitativních zařízení. 

Autor: Zdeněk Trinkewitz | středa 31.8.2016 10:15 | karma článku: 27,71 | přečteno: 830x