Gang Nagyové sype Rusnokovi cukr do benzínu

Ve Strakovce nevzali premiéra Rusnoka na vědomí. Informace o něm veřejnosti neposkytují a příjem jeho pošty zdržují.

Volil jsem Zemana a propagoval jeho kandidaturu na blogu.idnes. Uvítal jsem pád Nečasovy vlády a Zemanovo pověření Jiřího Rusnoka sestavením vlády. Tak jsem se rozhodl aktivně napomoci jejímu sestavování.  

Minulou neděli jsem proto napsal a odeslal e-mailem dopis s mými podněty designovanému premiérovi na adresu vlády posta@vlada.cz . K e-mailu jsem připojil požadavek na potvrzení jeho přijetí. Toho jsem se však nedočkal. Překvapilo mne, že úřad vlády nemá zaveden systém potvrzování příjmu, když jej používá kdejaký senior v důchodu. Pak jsem očekával, že v následujícím pondělí bude panu Rusnokovi e-mail předán a čekal jsem na odezvu. Když odpověď nepřicházela, zkusil jsem se zeptat telefonicky na útvaru styku úřadu s veřejností, zda mail došel a byl-li premiérovi předán. A také, jaká je možnost telefonického spojení se sekretariátem pana Rusnoka v Kramářově vile. Pracovnice v informacích mi arogantně a nevrle sdělila, že nemají se sídlem premiéra v Kramářově vile žádné spojení, že neznají premiérův program, a že mi nemohou podat žádné další informace. Tak jsem se rozhodl původní dopis vytisknout na papír a neobdržím-li žádný ohlas dopoledne v úterý (tj. dnes), že jej doručím do Kramářovy vily premiérovi osobně. Což jsem musel udělat. Dnes, přibližně ve 13 hod. jsem dorazil k mřížovým vratům Kramářovy vily a snažil se oslovit nějaký tamní personál. Ale marně, nikdo nikde! Jen před bránou na trávníku posedávala skupina mladých a sličných slečen a mladíků, která si krátila čas a zaháněla hlad stylem „Snídaně v trávě“. Ty jsem oslovil a jak jsem tušil, byli to žurnalisté, kteří rovněž stíhali premiéra. A tak jsem se k ním připojil. Mezi tím se však přece jen objevil za mříží jeden zaměstnanec vily, který mi sdělil, že premiér tam žádný sekretariát nemá a žádnou poštu nepřijímá, že musím pouze do Strakovky.

Měli jsme však štěstí; já i žurnalisté. Za krátkou chvíli přijelo Audi, ze kterého vystoupil pan Rusnok a poskytl novinářům krátký rozhovor o poledním jednání s ředitelem ČEZ a.s. Můj dopis ode mne také nepřevzal a odkázal mne na podatelnu v Úřadu vlády. Tam jsem jej konečně proti podpisu předal.

Ze způsobu jednání zaměstnanců Úřadu vlády jsem nabyl silný dojem, že jim je jmenování pana Rusnoka premiérem silně proti mysli a že k procesu formování jeho vlády zaujali nejen pasivní, ale přímo sabotážní postoj. Nelze se divit. Tandem Nečas - Nagyová si jistě obsadil Úřad vlády svými nohsledy a ti se podle toho chovají. Pan Rusnok bude asi nucen se těch nejzarytějších rychle zbavit.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | úterý 2.7.2013 16:55 | karma článku: 24,38 | přečteno: 1388x