Čecháčkové, mají vás tam, kde vás chtějí mít

Nedávno, v blogu z 21.6., jsem zde psal, že se naši občané nezajímají o politiku, volí podle populistických slibů prolhaných partají a potom se diví, že to jde s republikou, a tedy i s nimi, „od pěti k nule“.

Teprve, když konečně poznali „hospodaření“ vlády ve svých kapsách, začali se konečně zajímat. V první polovině letošního roku se vyrojil nespočet protivládních demonstrací a stávek s radikálními požadavky na odchod zkorumpované Nečasovy vlády. V mém jmenovaném blogu jsem české občanstvo kritizoval za to, že jeho jarní aktivita rychle vyčpěla a že se lidé vrací k onomu „pivu“. Zřejmě jsem se čtenářům nezavděčil, protože karma mého článku byla tentokrát pouhých 9,92. Pravda lidem nikdy nevoní.

A Nečas a jeho smečka neumětelů, korupčníků a zlodějských kmotrů plundruje republiku bez výčitek dále. Nemusí se bát. Oni přece mají mandát voličů z voleb v roce 2010 a od nějaké luzy z ulice (cca 70% nespokojených občanů) si nedají poroučet. A té „luze“ se mstí její politická pasivita a jednostranný zájem „užívat si“ konzumního způsobu života, jehož „ideály“ je krmí všechna media, nejen komerční, ale i ta veřejnoprávní.

Včera jeden z našich deníků zveřejnil výsledek ankety, ve které se ptal občanů, na které Čechy může být náš národ hrdý. Výsledek byl: Havel, Jagr, Gott! To je výsledek cílevědomé a systematické „občanské výchovy“ našeho postkomunistického režimu. Ta začíná již v dětském předškolním věku všeobecným vychvalováním konzumního stylu života jak na veřejnosti, tak i v rodinách. Z celého školského systému se „reformami“ podařilo odstranit morální, občanské a politické vzdělávání a celé populaci je všemi mediálními prostředky konzumní styl života nepřetržitě vychvalován.

Hrdiny národa nejsou vědci a umělci, ani technici, vynálezci, dělníci, zemědělci, lékaři, svědomití úředníci a pracovníci nezastupitelných veřejných služeb, ale „hvězd a hvězdičky“ šoubyznysu všeho druhu, hrdinové bulvárních tiskovin a komerčních televizí, spekulanti a podvodníci všech typů, jejichž jediným „uměním“ je vydělat peníze jakýmkoli nemravným způsobem (třeba okrádáním seniorů nebo trávením lidí metylalkoholem). V tomto duchu vychovaný čecháček nezná národní velikány jako jsou např. světoznámé pěvkyně Urbanová, Červená, Kožená, dirigent Bělohlávek, architektka Jiřičná, režiser Forman, z nežijících, spisovatelé Hašek, Kafka atd. atd.  

V České republice nedemokraticky vládnoucí kapitálová a politická oligarchie naprosto systematicky a dlouhodobě „masíruje“ mozky celého národa tak, aby jej mohla ovládat a vysávat plody jeho práce. Tento odporný politický režim sleduje jenom cíl bezohledného rabování národního bohatství a práce do kapes svých prominentů, za cenu hospodářského a kulturního úpadku České republiky a jejího nezadržitelného pádu na úroveň banánových republik a raně rozvojových zemí.

Zatím se mu to daří, má vás „občánkové“ tam, kde vás chce mít. Budete s tím něco dělat?

Autor: Zdeněk Trinkewitz | čtvrtek 27.9.2012 18:15 | karma článku: 34,66 | přečteno: 1976x