Babiš nechce demokracii, ale diktaturu kapitálu

Již se těší, že „uplete“, při toleranci KSČM a SPD, s ČSSD menšinovou koaliční vládu. Jen se nemohou dohodnout o tom, jestli jejich vláda bude zvyšovat, či nezvyšovat daně. Ale zejména zavádět jakoukoli progresivitu daní z příjmů.

Včera, při odchodu z jednání expertních týmů o programu vládní koalice, prohlásila fungující ministryně financí v demisi, paní Schillerová, že nezvyšování daní je doslova „mantrou“ (utkvělou představou) finanční a daňové politiky jejich strany ANO - daně obecně nezvyšovat.

Pojmenování mantrou je případné! Protože to není politika vyplývající z ekonomické vědy – politické ekonomie, ale že je to účelová ideologie neoliberálního kapitalismu, která má sloužit privátním zájmům známého 1% jeho finančních oligarchů.

Co z toho vyplývá? Že je to nepřiznaný návrat ke Kalouskovu „šetření na veřejných a sociálních rozpočtových vydáních za každou cenu“, bez ohledu na finanční potřeby veřejných služeb a na hmotnou úroveň Zemanových 90-ti procent národa.

Komu to slouží? Domácímu i mezinárodnímu kapitálu, představovanému MFF – Mezinárodním měnovým fondem, který má zájem na zadlužování států emisí vládních dluhopisů, z jejichž „obsluhy“ zadluženými státy, světové banky tzv. „dobývají bezpracnou rentu“. Zadlužené státy jsou potom hříčkou v rukou světovládného mega-kapitálu a jejich nezávislost a demokracie jsou jen formální.

Nejmarkantnější je známá situace Řecka, které upadlo tak hluboko, že musí všechen národní veřejný majetek „privatizovat“ a jehož demokraticky zvolená vláda musí „tancovat“ podle toho, jak ji světová finanční oligarchie píská.

A neplatí to jenom pro mocenské a ekonomické „trpaslíky“ jako je Řecko, nebo Česká republika, ale i pro takové velmoci jako jsou USA, které jsou zadlužené mnohonásobně více a jejichž „všemocní“ prezidenti, Kongresy a Senáty jsou ve vleku svých a mezinárodních mega-bank.   

A do tohoto světového tragického cirkusu nás chce pan Babiš vést jako poslušné ovce.    

Autor: Zdeněk Trinkewitz | čtvrtek 22.3.2018 16:02 | karma článku: 19,23 | přečteno: 785x