Pane Cempere, měl bych na Vás dotaz.

Ptám se takto veřejně, protože pod svým blogem nemáte bohužel povolenou diskuzi. A trochu to musím rozšíříit, abych to mohl publikovat.

 Jedná se o tento blog: http://cemper.blog.idnes.cz/c/416609/Dobry-konec-pribehu-Sudanky-jako-cesta-k-nabozenskemu-porozumeni.html

   A ty dotazy budou nakonec dva.

   Dotaz první. Proč jste blog pojmenoval tak jak jste ho pojmenoval? Protože, vzhledem k tomu jak porod probíhal, řetězy a podobné libůstky, je dítě postižené. Zřejmě nebude moci nikdy chodit. Takže to opravdu zas tak moc dobrý konec není.

   A dotaz druhý. Cituji Vás: „Tento příklad Meriam i příklad toho, že v jedné zemi ortodoxně islámské zemi můžou být zároveň i kostely snad všech církví, že jde hledat mír mezí náboženstvími. Tato cesta však bude dlouhá. To nepopírám. Je proti lidským právům trestat kohokoliv za to, že přestoupil k jiné víře. Obzvláště pokud se jedná o jiné Abrahámovo učení. Jsem přesvědčen, že ten kdo hledá boha a žije morálním životem je z milosti boží a už chodí do mešity, synagogy či kostela.“ Tolik citace a nyní dotaz.

   Nevím, jestli jsem sám kdo si toho všiml, ale mě docela zarazili takové netradiční doplňky těch kostelů, co tam máte na fotografiích. A to ty vysoké zdi kolem nich a ten ostnatý drát. Můžete mi vysvětlit, proč tam tedy jsou? Děkuji.

   To pro páně Cempera.

      A nyní to rozšíření, aby to nebyl dle admina jen "

rozsáhlejší diskusní příspěvek.

            Na mnoha příkladech jsme mohli vidět, že Islám je absolutně netolerantní náboženství. Nebo je tolerantní, ale jen samo k sobě. Ano fotky kostelů jsou opravdu pěkné, mě tam opravdu zaráží ty ostnaté dráty. Jestli to není kvůli tomu, co se třeba děje v Nigérii, kde islamisté vypalují kostely a přitom vraždí křesťany. Co BOKO HARAM? Taková milá islamistická skupina, že? Taktéž ISIL a jejich mapka jakby si představovali Chalífát.  Nebo co třeba Egypt? Kde po svržení prezidenta Mubaraka proběhla vlna útoků na křesťany a samozřejmě kostely?

            A pak máme druhou stranu mince. Tolerantní Evropa. Francie a jejich přibližně 2500 mešit. Křesťanská země, zatím tedy křesťanská, má víc mešit, než asi najdeme ve všech islámských zemích. Nebo Brusel a vánoce 2012, kdy raději nevztyčili vánoční strom, aby neurazili muslimskou komunitu.

            Pane Cempere, v jednom z blogů jste psal, že jste proti násilí. A přitom hájíte nejagresivnější náboženství jaké na světě asi je? Přiznám se, že tomu nějak moc nerozumím. Mám v živé paměti situaci po 11.9 a záběry z arabských zemí. Kde to na náměstích oslavovaly davy lidí, pálili americké vlajky a jásali. Tuhle kulturu chcete opravdu hájit?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Tribuček | středa 9.7.2014 13:03 | karma článku: 29,59 | přečteno: 1442x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Daň za bezdětnost

22.8.2015 v 19:10 | Karma: 22,57

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26